От струващия ни се в друг живот 14 февруари 2019 година, когато дебютира първата официална снимка от „Nomadland“, с голямо нетърпение очаквахме да видим и трейлър, но когато той най-накрая се появи преди няколко дни, така и не успяхме да стигнем до него. Трябваше филмът на Клои Жао („The Rider“) да спечели престижния „Златен лъв“ на приключилия вчера фестивал във Венеция, за да се размърдаме и да ви го представим.

В случай, че не сте запознати или сте забравили, „Nomadland“ е адаптация на книгата „Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century” на Джесика Брудър и проследява историята на 60 и няколко годишна жена на име Фърн (Франсис МакДорманд), която губи всичко след икономическия колапс на компанията, която е в основата на малък град в провинциална Невада, където живее и работи. В резултат Фърн се отправя на път и обикаля Америка като съвременен номад, изследвайки живота извън конвенционалното общество.

Вижте тийзъра.

Доста е кратичък този тийзър, но повече не ни и трябва – бяхме спечелени за филма още на ниво снимка, така че… Също така, заради творческия екип щяхме да сме на линия дори и „Nomadland“ да не беше получил толкова добри отзиви от Венеция и Торонто. И като казахме отново Венеция, само отбелязваме последните три от филмите, които се окичиха със „Златен лъв“ – „Формата на водата“ , „Рома“ и „Жокера“. Това, което имаме предвид, е, че очакваме светло наградно бъдеще пред „Nomadland“, дори и в света на тоталното опорочаване и обезценяване на повечето престижни награди, начело с Оскарите.

В допълнение ви предлагаме интересно интервю с Клои Жао и Франсис МакДорманд, направено по повод показа на филма във Торонто, както и един постер.

nomadland_xlg

Режисьор, сценарист, монтажист и продуцент на „Nomadland“ е Клои Жао („The Rider“, „Songs My Brothers Taught Me“). Освен Франсис МакДорманд във филма участва Дейвид Стратеърн, както и редица непрофесионални актьори, сред които и истинските номади Линда Мей, Чарлийн Суонки и Боб Уелс.

Премиерата на филма е предвидена за 4 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *