Седем години – колко бързо се изнизва времето… През лятото на 2009 приключи дните си Кралят на попа Майкъл Джексън – мега-противоречив като личност, свръхпопулярен и влиятелен като изпълнител, превърнал се в музикална легенда. Най-близките му сътрудници завършиха и предложиха на публиката „This Is It!” четири месеца след смъртта на Майкъл – дългогодишният приятел и хореограф Кени Ортега създава не просто документален филм, а предава особената, неповторима атмосфера зад кулисите по време на репетициите в подготовка на последните грандиозни шоу-представления, планирани да се състоят в Лондон от юли 2009. И след като през лятото на 2012 година беше отбелязана 25 годишнината от създаване на албума „Bad” с документален филм на Спайк Лий, представен в програмата на фестивала във Венеция, явно вече е време да се преоткрие „легендата” Майкъл за най-младите, нови поколения.

Дж. Дж. Ейбрамс и компанията му Bad Robot Productions си сътрудничат с автора-телевизионер и журналист Тейвис Смайли, за да реализират един телевизионен проект – целта е да се адаптира книгата на Смайли „Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson’s Last Days” за телевизия Warner Bros. Ето какво гласи нейният синопсис:

Последните дни на Майкъл Джексън бяха такива, какъвто беше и целия му кратък и легендарен живот – изпълнени с дълбоки разочарования и екстремни възнасяния, копнеж хората да престанат да се ровят в личния му живот, плюс натоварването от напрежението и славата, които успяха да го направят раним и почти безапелационно – неспособен да продължи да живее…

С проникновение и състрадание, които са негови главни инструменти и в разказа за последната година на Мартин Лутър Кинг, мл., Тейвис Смайли осигурява поглед към живота на суперзвездата в своята емоционална, честна и възхваляваща книга. Читателите ще станат свидетели на кампанията на Майкъл Джексън да съживи кариерата си – с назначаване и/или уволняване на мениджъри и съветници, с търсене на съвет и/или отблъскване на всички близки от семейството, в борба с депресията и със зависимостта от наркотични вещества, а целта му остава една, непроменена: да създаде най-впечатляващата и незабравима поредица от шоу-спектакли, каквато светът не е виждал (а и надали изобщо ще види…)!

Споменатата биографична книга за Мартин Лутър Кинг, мл. Също е била реализирана под формата на телевизионна поредица от същия екип (с Bad Robot Productions) за Warner Bros. Television. И тъй като популярността на Майкъл Джексън в целия свят е огромна, никой няма причина да се съмнява, че фенове и музикални junk-ита от всички кътчета на тази малка зелена планета ще търсят начин да видят подготвяната биографична телевизионна поредица. А най-трудната част от всичко ще бъде… да се намери кой да влезе в ролята на Краля…

Много малка е вероятността нещо да се появи в готовност преди телевизионния сезон на 2017-2018 година – и това при упражняване на оптимизъм. Не се съмнявайте, че се интересумаве живо от развитието на този проект – и ще ви информираме своевременно за updates.

За финал нека си припомним едно свръх-успешно сътрудничество – MJ & Мартин Скорсезе.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *