nomadland-set-photo-20190214

Франсис МакДорманд е истинско съкровище и за щастие, Американската киноакадемия е на същото мнение – членовете ѝ напълно заслужено я наградиха с втора награда „Оскар“ за „Три билборда извън града“ (има статуетка и за „Фарго“, както и още три номинации за най-добра поддържаща роля). Но от „Билбордите“ насам не сме я гледали в нищо ново, като наблягаме на думата „гледали“, за да не решите, че сме пропуснали „Островът на кучетата“. Скоро ще я чуем и като Господ в дългоочаквания „Добри поличби“, но сега е време да обърнем внимание на предстоящия „Nomadland“ на Клои Жао.

Досега не сме споменавали „Nomadland“, но Fox Searchlight пуснаха първи официален кадър от драмата (виждате го по-долу, а по-горе има и един от снимачната площадка), което е отличен повод да ви запознаем набързо с филма, който проследява 60 и няколко годишна жена на име Фърн. Тя губи всичко в рецесията и започва да обикаля Америка като съвременен номад, срещайки се с различни образи, някои от които изиграни от непрофесионални актьори. Ето какво казва режисьорката за филма:

Аз се влюбих в Американския запад и нямаше как да не бъда запленена от пътищата, които водят до толкова много приключения отвъд хоризонта. Имам невероятен късмет, че мога да пътувам с талантлив екип и да работя с професионални и непрофесионални актьори, които дават толкова от себе си и ме вдъхновяват. Нямам търпение да споделя техните истории и всичко, което открихме заедно.

nomadland с франсис макдорманд

Франсис МакДорманд ни се струва просто идеална за подобен филм – със сигурност прави изключително изпълнение, около което се завърта историята и останалите персонажи. С удоволствие ще гледаме „Nomadland“ дори само въз основа на екипа и горната снимка, но ако скоро ни попадне някой трейлър, още по-добре.

Между другото, не сме споменавали предишния филм на Жао „The Rider“, освен мимоходом покрай награди, които е печелил, а и не сме го гледали, но чуваме сами добри неща. Явно Жао е повече от кадърен режисьор и вероятно затова беше наета от Marvel за „The Eternals“, но дано продължи да прави и по-скромни като мащаб, по-лични истории като „Nomadland“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *