По всичко изглежда, че докато е снимал „Exodus” (който сега се казва „Exodus: Gods and Kings” WTF?), посветен на историята на Моисей и извеждането на евреите от Египет, сър Ридли Скот е намерил допирана точка между старата си любов – произхода на живота на Земята и посещение на извънземни, които са спомогнали за възникването на цивилизациите (теми засегнати в „Прометей”) – и новата си страст, историята на древен Египет.

Deadline съобщават, че името на Скот, в качеството му на изпълнителен продуцент (а най-вероятно и на режисьор), е свързано с нов телевизионен сериал на Дейвид Шулнър и НВО, озаглавен „Pharaoh”, който ще предложи алтернативен поглед към възникването и възхода на древната египетска империя – величието е било спуснато от същества от друг свят и това повдига въпроса какво означава да бъдеш бог.

Принципно, адски мразим всякакви теории за извънземно присъствие в древната ни история и всякакви подобни тъпотии, но пък обичаме да гледаме филми по темата, стига да са направени като хората – като да речем „Старгейт”, който доста харесваме (филма, сериала не в такава голяма степен), а не като „10 000 пр. н. е.”. Ще се съгласите, че когато става въпрос за HBO и за Ридли Скот, гаранцията за качество е налице. Така че със сигурност сме ентусиазирани.

Ако всичко е наред, „Pharaoh” ще се конкурира с още един древноегипетски проект, в който фентъзи и реалност са смесени – „Hieroglyph” на Травис Бийчъм („Огненият пръстен”) и Fox. Директно одобреният за цял сезон сериал ще разказва за крадец, който е измъкнат от затвора, за да открие опасен свитък – „The Book of Thresholds”, който наскоро е откраднат от най-добре защитения сейф в Египет.

Пишете ни на линия и за двата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. „Принципно, адски мразим всякакви теории за извънземно присъствие в древната ни история и всякакви подобни тъпотии“ – вие може да мразите обаче това е факт!!!!

    Айде да не почваме сега.

    Иначе идеята за сериалчето звучи прекрасно.Чакам с нетърпение.

    А пък щом и HBO са замесени значи качеството наистина е гарантирано.

  2. Gods and Kings не беше ли проект , от който Спилбърг се интересуваше и изяви желание да заснеме 😀 ?

  3. Аз също не съм виждал до сега извънземни, но не значи че няма. Не значи и че има. Абе, някой срещал ли е изобщо? 😉

    Вярно, че „10 000 пр. н. е.” е тъп, ама сцената с пирамидите беше направена с голям размах. Както и лова на мамутите. 😉 😉 😉

  4. Точно така, Ivcho, придържай се към фактите. 😀
    10000 b.c., що го намеси тук. Той може да е тъп, ама „божеството“ беше… наритано накрая.
    А на тоя Ридли кво му става?!?

  5. Да се надяваме, че ще скочи от мост, преди да реши да прави Блед Рънър 2.

  6. Да бе, факт е. Както е факт, че никой не е виждал елфи… което не значи, че няма, нали? 😀

    PS Аман от кретени, сериозно.

  7. хайде заедно да мразим и обичаме да гледаме монолита от 2001 😀

  8. Аз вярвам в съществуването на извънземни. Но вярвам, и че не са идвали до Земята. няма нито едно действително доказателство, което да издържи на научен тест, което да подкрепя подобно твърдение. Намирам за супер глупаво, някой наистина да си мисли, че правителството крие информация, за да не става паника.