Netflix продължават да ни впечатляват с агресивното си настъпване на пазара на „сериозното“ кино, а не просто с престижната телевизия и високобюджетните екшъни. В последните няколко години те произвеждат и купуват правата за разпространение на филмите на водещи имена в индустрията и ние започваме да гледаме на тях и техните произведения като един от основните претенденти за високите отличия в бранша.

Предполагаме, че пример точно за тази тенденция ще бъде наскоро обявения невероятен каст от безумно талантливи актьори, който се присъединяват към Идрис Елба и Джонатан Мейджърс в уестърна „The Harder They Fall”. Филмът е историята на престъпника Нат Лов (Мейджърс), който разбира, че човекът, който е убил родителите му (Елба) преди 20 години е освободен от затвора, заради което той събира отново престъпната си банда – с цел да открият престъпника и да му отмъстят.

Zazie-Beetz-Lakeith-Stanfield-Delroy-Lindo-and-Regina-King

Идрис Елба всички го познаваме. Джонатан Мейджърс в момента трупа само суперлативи за главната си роля в сериала „Страната на Лъвкрафт“ на HBO. А оттук нататък кастът става само по-впечатляващ. Netflix са наели Реджина Кинг, която в последните години обра всички възможни награди – и „Оскар“, и „Еми“, и всичко. В друга от ролите ще видим Лакийт Станфийлд, който не просто в „Atlanta“ е прекрасен, но ни отвя в уникалния „Sorry To Bother You”. Към тях също така се включват Делрой Линдо, когото гледаме от години в какво ли не, Зази Бийтс от „Дедпул 2”, Еди Гатеги от „X-Men: Първа вълна” и Р. Дж. Сайлър.

Очевидно е, че Netflix ще вкарат много пари и усилие, за да създадат филм, който ще ни даде да видим нещо по-различно от това, на което сме свикнали – уестърн, в който всички главни роли са поверени на чернокожи актьори. Няма как да се отрече, че това е съзнателен избор, очевидно е, че е така, но смятаме, че това е избор, който не е направен, за да се „покрие квотата на политкоректността“, както биха казали някои хора. С тези първокласни актьори в главните роли това безсъмнено е избор да се покаже нещо невиждано до сега, което със сигурност искаме да видим. История, която си струва да се разкаже, изиграна от талантлив каст, зад който студиото е сложило гърба си и ресурсите си – това няма как да бъде нещо, на което да се сърдим.

Сценарият на „The Harder They Fall” е написан от режисьора Джеймс Самюъл („They Die by Dawn”) и Боаз Якин, известен като автор на „Remember the Titans”. Ще очакваме известие за кога филмът ще започне снимки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *