“The Crow”

Този текст не е за зомбита, но ще започнем с тях, защото – вероятно сте забелязали отдавна – постоянно си търсим повод да ги споменаваме. Преди сме казвали, че имаме добро мнение за “28 дни по-късно”, но е било повече от куртоазия (страхотна дума), а не защото наистина виждаме особени качества в този, меко казано, прехвален мейнстрийм хорър, дело на иначе прекрасния Дани Бойл. За сметка на това доста по-искрено ни изкефи продължението “28 седмици по-късно”, на което Хуан Карлос Фреснадийо вдъхна неповторим интензитет. Това не е новина за евентуалната трета част на британския зомби-франчайз (нямаме идея какво се случва с тройката, обаче й стискаме палци), но пък е блага вест за любителите на оригиналния филм “Гарванът”, по който съвсем искрено си падаме още от тинейджъри.

Комиксът, създаден от Джеймс О’Бар и вдъхновил няколко екранни и ТВ-преображения на “пернатия” undead-отмъстител (повечето от тях – разочароващи), е на път отново да размаха черните си криле в киносалоните. Единственото снето заглавие, което заслужава специални внимание, е дирижираният от Алекс Прояс едноименен филм, който излезе през 1994 г. и който се оказа актьорската лебедова песен на Брандън Лий. Припомняме, че Лий влезе в ролята на китариста Ерик Дрейвън, който след насилствената си смърт се завърна от отвъдното с фатален имидж и горчива страст за мъст в мъртвото си сърце, акомпаниран от атмосферен саундтрак и готическа сценография. Deadline съобщават, че Relativity Media съвсем скоро ще започнат работа по отдавна обсъждания reboot на поредицата, а испанецът Фреснадийо ще режисира проекта. Продуцент на новия “The Crow” ще бъде Едуард Р. Пресман, а снимките по всяка вероятност ще започнат в края на годината.

Малко ни е яд (добре де – доста, не малко), че Фреснадийо се размина с екранизацията на “BioShock”, но пък чакаме с ентусиазъм “Intruders”, така че стискаме палци за “Гарванът” и се надяваме да го видим по някое време през смятаната (от суеверните идиоти) за съдбовна 2012 г. Ако имате лични фаворити за актьори, които биха били подходящи за ролята на отмъстителния антигерой, споделете ги в коментарите, а ние ще ви свържем с някой кастинг-агент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Боби Патисън ? Бъзикам се, естествено. Мисля си, че ако сценария изисква (щото предишния не изискваше., но кой знае) опитен (и сравнително млад) актьор Колин Феръл е опция. (Слава Богу, проекта се размина на Марки Марк). Люк Гос (Blade 2, Hellboy 2) е в добра форма и има опит с подобни персонажи, но не е маркетингово лице. Не трябва да е някоя кукла, т.е. тип Брендън Рут не стаа. Аз лично не виждам защо да не е по-възрастен актьор, в който случай Тимъти Олифант става. Такива ми ти мисли.

  2. @UZUMAKI

    Няма да се поддам на тази долна провокация! 🙂 🙂

    @Dorrian Dante

    Нека не се обиждаме, знаем кой е Люк Гос. 🙂 🙂 🙂 Фенове съм на Гийермо! 🙂

    @MadMax

    Кой това? Може да се боядиса. 🙂

  3. Аз знам, че вие знаете. Но знам няколко други, които не знаят 🙂

    А кой е най-култувия ви вариант за Гарвана – моят е Рон Джерами. В порн продукцията на Гарвана, хахах а 😀

  4. Имах предвид Райън Гослинг, но закъснях с постването 🙂 … а и да дам едно ново предложение – Джеймс Франко 🙂

  5. Напоследък много се кефя на Франко, но нещо не го виждам в ролята. Рон Джереми по-става! 🙂 🙂 🙂

  6. Само си представете Тейлър Лаутнър (така ли се казваше) в тая роля 😀 КулТ!!!! 😀 😀 😀 😀 😀