Очакваше се, че съботният DC FanDome ще захрани с още неща върлите почитатели на комиксите. Мат Рийвс и екипът зад новия „рестарт“ на историите за Батман показаха първи трейлър на филма, в който прочутият отмъстител е все още млад, един вид се представя на обществото в Готам и подхваща играта на „злодеи и летящ прилеп“, която се е превърнала в иконична за комиксовия канон. Безспорно „The Batman“ е един от най-очакваните филми – не само заради желанието на DC да направят нещо (сериозно) в отговор на хегемонията на Marvel, но и заради жаждата на индустрията да се съживи след няколко месечната принудителна кома.

Честно казано, с толкова нови неща се сблъскваме челно, че дори само да решим да ги изброяваме, ще се получи доста дълго официално представяне на този нов прочит. Припомняме, че приключването на продукцията беше възпрепятствано от пандемичната реалност, но този трейлър е сериозна заявка към очакванията за „Батманът“ (закачаме се с буквален превод на заглавието).

Всички обръщат внимание, че действието се развива общо взето около втората година от „кариерата“ на Брус Уейн като Батман – време, в което много от жителите на града са го приемали като поредния маскиран злодей. Самият Рийвс обръща внимание на това в поясненията си около филма на онлайн-сборището. Трейлърът представя много от новите герои, като на нас доста ни допада Джефри Райт в ролята на Джеймс Гордън и все още само се дочува Алфред на Анди Съркис. Режисьорът обръща внимание, че и лошите герои в „The Batman“ са в процес на трансформация – Селина Кайл все още не е Жената-котка, Гатанката/Питанката и Пингвинът също наскоро са започнали със своите престъпни дела. Сериозна е трансформацията на любимия ни Колин Фарел в Осуалд Кобълпод – вижте:

batman-penguin-farel-20200823

В този филм се разследват престъпления, свързани с корупцията в Готам. За момента няма да се поддаваме на тълкувания и хипотези, но не може да не споменем една от тях – че семейството на Уейн също е част от корупционните престъпни схеми на града (както уж загатва Питанката), а Брус взима решението да промени всичко. Много интересна е и визията на героя – не сме губили вяра, че Робърт Патинсън ще се справи с тази предизвикателна роля, а Рийвс му е гарантирал доста по-различен вид от познатите ни Кийтън, Бейл и Афлек (включително и очна линия в готически стил – да бъде тотално неразпознаваем под маската на прилепа). Ето какво споделя режисьорът:

„Без да разказваме отново историята отначало, сюжетът засяга началото на неговия път – в момента той се учи как да бъде Батман. Уейн започва един криминологичен експеримент – той иска да разбере какво трябва да направи, за да промени Готам. Ще стане ясно и как той се превръща в един от най-добрите детективи, познати на света. Голямото ни желание е да накараме публиката да вижда и чувства това, което Брус Уейн вижда и чувства – и да усетят него като човек с травми, който не се отказва от справедливостта и се превръща в отмъстител“.

Чували сме вече, че сред филмите, от които черпи вдъхновение Рийвс, са „Китайски квартал“ на Роман Полански, „Френска връзка“ на Уилям Фридкин, „Шофьор на такси“ на Скорсезе и други подобни класики. Всякакви други подробности за актьорския екип и филма може да откриете в новините ни до момента.

Отклоненията от първоначалния график за готовност на „The Batman“ са няколко месеца – първоначално плановете бяха да излезе през юни 2021, в момента се коментира 1 октомври догодина. Има време за доснимане, изпипване и сериозно очакване от страна на тълпите фенове на легендарния прилеп-отмъстител.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Едва ли някой би се съмнявал в Мат Рийвс след Dawn & War!
    Мрачният тон е точно както бе обещан от Рийвс и колкото по-дарк, толкова по-добре!

  2. Перфектен трейлър! Нека го кажа пак – перфектен! Батисън е на ниво!

  3. Нолан доста вдигна нивото,обаче наистина тоя изглежда обещаващ.

  4. Доста добър трейлър. Въпреки купчината кино итерации на Батман все пак има свой стил, дотолкова доколкото ще свърши работа за целите на филм. Не е нещо съвсем оригинално, но това може би се държи на факта, че Батман е вече толкова overused като кино персонаж, че е почти невъзможно да направиш нещо на 100% ново като стилистика и да върши работа.

    1. Ако направят Batman Beyond ще е абсолютно оригинално като визия и фабула, но мисля, че ще почакаме бая докато на WB им пораснат топки и поемат такъв риск.