NWTN_3_© LEANDRO BETANCOR

Обожаваме Жулиет Бинош и с удоволствие я гледаме на голям екран, когато ни се открие възможност. Проблемът е, че това не се случва чак толкова често. Точно затова се радваме изключително много, че ще можем да видим един от последните ѝ проекти „Никой не иска нощта“ на Изабел Койшет, пък макар и само на една-единствена прожекция.

Никой не иска нощта“, който е копродукция между Испания, Франция и България, е вдъхновен от живота на изследователя Робърт Пиъри и разказва взаимно преплитащите се истории на две жени от различни светове, останали сами с природните стихии на дългата полярна нощ и борещи се за любовта на един и същ мъж. Освен Жулиет Бинош, в ролите ще видим Ринко Кикучи и Гейбриъл Бърн.

Единствената прожекция на „Никой не иска нощта“ у нас ще бъде в София на 11 май от 20.00 ч. в Cinema City Mall of Sofia (бул. „Александър Стамболийски” 101), а филмът ще бъде представен от Посолството на Кралство Испания.

За повече подробности вижте трейлъра и официалното прессъобщение по-долу:

Филмът „Никой не иска нощта“ с Жулиет Бинош

ще бъде представен с единствена прожекция през май

Копродукцията на Испания, Франция и България “Никой не иска нощта” ще може да бъде видяна у нас само веднъж – на 11 май 2016 г. Вдъхновен от съдбата на изследователя Робърт Пиъри, филмът преплита историите на две жени от различни светове, останали сами с природните стихии на дългата полярна нощ.

София, 13  април, 2016 г. – Филмът „Никой не иска нощта“ с носителката на “Оскар” Жулиет Бинош („Английският пациент”), носителя на “Златен глобус” Гейбриъл Бърн (In Treatment) и номинираната за “Оскар” Ринко Кикучи („Вавилон”) ще бъде представен у нас от Посолството на Кралство Испания със специална прожекция на 11 май от 20.00 ч. в Cinema City Mall of Sofia (бул. Александър Стамболийски 101). Това ще бъде единствената възможност за българските зрители да видят филма на голям екран.

Никой не иска нощта“ е продукция, реализирана от Испания, Франция и България. През 2015 г. филмът е избран да открие 65-тото издание на международния филмов фестивал в Берлин, а тази година е номиниран за 9 награди “Гоя” и печели 4 от тях – Най-добро ръководство на продукцията, Най-добър оригинален саундтрак, Най-добър дизайн на костюми, Най-добри грим и коса.

Историята в “ Никой не иска нощта” проследява борбата за оцеляване на две напълно различни жени – Джозефин и Алака – в ледената пустош на Гренландия, по време на дългата полярна нощ, която трае 178 денонощия. Действието се развива в началото на XX в., а лентата е вдъхновена от живота на изследователя Робърт Пиъри, изпреварил Руал Амундсен в надпреварата за покоряването на Северния полюс. Снимките на филма протичат в Норвегия, Испания и България по сценарий на Мигел Барос и под режисурата на Изабел Койшет – носител на пет награди Гоя – за Най-добър режисьор („The Secret Life of Words”), две за Най-добър сценарий („The Secret Life of Words”, „My Life Without Me”) и две за Най-добър документален филм („Escuchando al juez Garzón”, „The Invisibles”).

В главните роли в “ Никой не иска нощта” са носителката на “Оскар” – Жулиет Бинош и младата японка Ринко Кикучи, номинирана за “Оскар” в категорията Поддържаща женска роля за филма на Алехандро Иняриту „Вавилон„.

За ролята на Джозефин Пиъри Жулиет Бинош разказва: „Решителна и невероятно смела, тръгнала да търси мъжа си сред ледовете, тя не просто изживява цивилизационен шок, а окончателно се разделя с убедеността си, че човек може да упражнява надмощие над всичко и над всеки. Не, ние нямаме надмощие над никого и над нищо, това е идеята на филма на Изабел. Студът и полярната нощ, както времето, което героинята ми прекарва с местно момиче, я преобразяват коренно. От надменен егоист тя се превръща в личност, която е в състояние да обича и оценява човека до себе си, независимо кой и какъв е той.“

В мъжките, поддържащи роли играят познатият от филми като „Обичаните заподозрени“ и „Проходът на Милър“, носителят на “Златен глобус” Габриел Бърн, синът на Дж. Д. Селинджър – Мат Селинджър, и българският актьор Велизар Бинев.

Филмът е реализиран с финансовата подкрепа на ИА „Национален Филмов Център“ и с подкрепата на Посолството на Кралство Испания и филмово студио „Ню Бояна“.

NWTN_1_© LEANDRO BETANCOR

NWTN_© LEANDRO BETANCOR

NWTN_2_© LEANDRO BETANCOR

NWTN_5_© LEANDRO BETANCOR

Никой не иска нощта

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *