Мина година и половина откакто последно ви споделихме, че Netflix са одобрили втори сезон на превърналия се в хит сериал от 2018 година „The Haunting of Hill House”. Нашият екип също хареса адаптацията по романа на Шърли Джаксън и нямаме търпение да видим какво Майк Фланаган и компания са ни подготвили този път. Новият сезон ще се фокусира върху призрачната класика на Хенри Джеймс „Примката на призрака” (издадена и на български от издателство „Сиела”), но, както се оказва, не само.

Ето какво споделя самият Фланаган за „The Haunting of Bly Manor”:

Разполагах с нещо, с което нито една друга адаптация на „Примката на призрака” не е разполагала, а именно останалите призрачни истории на Хенри Джеймс. Имах възможност да използвам всичките. „Примката на призрака” е една от дузината истории, които разказваме. Всички са на Джеймс, всички са тематично свързани. Аз лично гледам на „Примката на призрака” като гръбнака на сезона, основната линия, която води епизодите от началото до края. Все пак можем да се отклоним от време на време към „The Jolly Corner” или „The Romance of Certain Old Clothes” и още множество други подобни прекрасни истории за призраци, които хората никога не са виждали адаптирани преди.

Някои от познатите лица от „The Haunting of Hill House” ще се завърнат в „The Haunting of Bly Manor”. Това са актьорите Оливър Джаксън Коен, Кейт Сийгъл, Виктория Педрети, Хенри Томас и Катрин Паркър. Компания ще им правят Т’Ниа Милър, Рахул Кохли, Амелия Ив, Бенджамин Айнсуърт, Амелия Смит и други.

Майк Фланаган се завръща като режисьор, но този път няма да се нагърби със задачата да режисира всичките епизоди лично. Не е ясно колко и кои точно ще са негово дело (подозираме, че пилотната серия няма да е я остави в ръцете на друг), но американецът е решил да даде шанс и на други свои изгряващи хорър колеги. Списъкът включва имената на Йоланда Рамке и Бен Хоулинг („Cargo”), Кийрън Фой („Citadel”, „Sinister 2”, „Eli”), Лиъм Гавин („A Dark Song”), Аксел Керълин („Tales of Halloween”) и други. Определено се очертава интересен сезон.

Вижте и десетте снимки, които се появиха благодарение на Vanity Fair:

haunting-of-bly-manor-netflix-tnia-miller haunting-of-bly-manor-netflix-amelia-eve haunting-of-bly-manor-netflix-tahirah-sharif haunting-of-bly-manor-netflix-benjamin-evan-ainsworth haunting-of-bly-manor-netflix-oliver-jackson-cohen haunting-of-bly-manor-netflix-henry-thomas haunting-of-bly-manor-netflix-rahul-kohli haunting-of-bly-manor-netflix-amelia-bea-smith-attic haunting-of-bly-manor-netflix-amelia-bea-smith-lake

За финал ще ви оставим и с официалния плакат на новия сезон:

bly-manor-poster

The Haunting of Bly Manor” все още си няма премиерна дата, но, съдейки по надписа на плаката по-горе, можем да го очакваме по някое време през есента. Това със сигурност означава, че в най-скоро време ще имаме шанс да се насладим и на първия трейлър. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *