The Haunting of Hill House“ беше една от най-приятните телевизионни изненади на миналата година – качествена хорър история, която не разчиташе само на „jump scare“ моменти и атмосферен сетинг и успя да увлече сериозен брой фенове. И въпреки че историята на семейство Крейн (по едноименния роман на Шърли Джаксън) приключи, сега научаваме, че сериалът на Netflix вече е антология и се готви втори сезон, който също се очертава доста обещаващ.

Вторият сезон, който се очаква другата година, ще е адаптация на „The Turn of the Screw“ на Хенри Джеймс. За съжаление, авторът на тази новина не е чел романа, но чуваме доста положителни коментари за него. А и се доверяваме на Майк Фланаган – този човек почва доста да ни радва с „Oculus“, „Hush“ и разбира се, първия сезон на „The Haunting of Hill House“ (надяваме се предстоящия „Доктор Сън“ да не е разочарование).

Фланаган ще се завърне и за втори сезон – „The Haunting of Bly Manor“, заедно с продуцента Тревър Мейси. Ето какъв е коментарът на режисьора и продуцента за особено успешното им сътрудничество с Netflix:

Netflix са важна част от нашата история и сме горди, че работихме с тях по „The Haunting of Hill House“, да не говорим за „Играта на Джералд“, „Hush“ и „Before I Wake“. Те ни подкрепиха в много от творчеството ни и се надяваме да продължават да ни подкрепят.

Романът „The Turn of the Screw“ разказва най-общо за гувернантка, която се грижи за две деца и започва да вижда две фигури в имението, в което живеят. Скоро става ясно, че само тя вижда призрачната двойка, които от своя страна, изпитват сериозен интерес към децата. Очаква се да има известно осъвременяване и промени по сюжета естествено, но подозираме, че ще са само положителни и дано крайният резултат да е също толкова зарибяващ, колкото първи сезон. Netflix явно също имат доверие на дуото Фланаган и Мейси. Ето какво казва Синди Холанд, вицепрезидент на „Оригинално съдържание“ (Original Content) в Netflix:

Майк Фланаган и Тревър Мейси са майстори в създаването на наистина страшни истории, които държат зрителите на ръба, без да могат да откъснат поглед. Вълнуваме се, че ще продължим партньорството си по „The Haunting“ и други бъдещи проекти.

Както споменахме, втори сезон на „The Haunting“ антологията се очаква през 2020, но засега нямаме информация кога точно, нито дори кои актьори ще участват в новата история. Сигурни сме обаче, че съвсем скоро ще имаме още поводи да пишем за „The Haunting of Bly Manor“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *