Изминаха цели две години, откакто видяхме първата снимка на Шая Лебоф като ексцентричния „Creeper“ в предстоящия „The Tax Collector“ на Дейвид Ейър, и честно казано, бяхме забравили за филма, при все че в края на миналата година (покрай новината за подготвяния от Ейър „модерен римейк“ на „Мръсната дузина“) сме го отбелязали като „предстоящ“. Причината вероятно е в това, че Дейвид Ейър отдавна не е правил нищо качествено – последните му изяви са доста лошите „Bright” и „Отряд самоубийци“, и по никакъв начин не можем да се развълнуваме за негов проект така, че да остане в създанието ни, ако дълго време няма никакви свързани с него новини.

Но както и да е, сега „The Tax Collector“ отново се връща в съзнанието ни с дебютирането на първия трейлър. Филмът разказва за Дейвид (Боби Сото) и Крийпър (Лебоф), които работят за престъпния бос Уизърд като „събирачи на такси“ – те прибират част от печалбите от незаконните дейности на местните банди. Когато стар противник на Уизърд се завръща от Мексико в Лос Анджелис, бизнесът се преобръща и Дейвид е принуден отчаяно да защитава това, което е най-важно за него: семейството му.

Определено прилича на филм на Дейвид Ейър, но за съжаление, поне засега не виждаме нещо, което да отличава „The Tax Collector“ от по-слабите му произведения.  Дори Шая Лебоф, когото харесваме доста и който беше едно от най-добрите неща в предишния му съвместен проект с Ейър – „Ярост“, не е способен да ни ентусиазира за този филм, който изглежда изтъкан от клишета. Струва ни се обаче, че макар и слаб, поне няма да е болезнен за гледане и вероятно хора, които харесват „Саботаж“ например, ще се изкефят и на този.

Вижте и един постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Tax Collector“ е Дейвид Ейър („Улични крале“, „Черни дни“, „End of Watch“, „Саботаж”), а в ролите са Боби Сото, Шая Лебоф, Джордж Лопес, Синтия Кармона, Джей Рийвс, Лана Парийя и др.

Премиерата на филма е на 7 август в кината и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *