Няма спор, че темата за дискриминацията вследствие на различията между хората, било то относно тяхната раса, пол или сексуална ориентация, обсебила Холивуд последните няколко години, печели интереса на публиката и снизходителността на критиците.

След успеха на „Бягай!“ на Джордан Пил, който спечели „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий на миналогодишните награди на академията отново се сблъскваме с проблема за расовите различия този път с трилъра „Tyrel“ на режисьора Себастиан Силва („Old Cats“, „Magic Magic“).

Историята се съсредоточава около Тайлър (Джейсън Мичъл), който отпътува към планините за да празнува рождения ден на свой приятел, заедно с още хора, които не познава. Не след дълго обаче той разбира, че е единственият чернокож в компанията, а към нея постоянно се включват нови лица. Чувствайки се не на място, Тайлър не подозира в какво ще се превърне иначе безобидната екскурзия.

Tyrel“ беше представен на филмовия фестивал в Сънданс в началото на тази година, където не си тръгна с награда, но получи доста положителни отзиви. Ето, че сега, с наближаването на премиерата на филма, дебютира и неговият първи трейлър. Насладете му се:

Трейлърът умело успява да внуши у зрителя чувство на враждебност и отхвърленост, като страхотната игра на Мичъл те кара да повярваш че героят се чувства не на място сред колектив от непознати. Разбира се сравненията с творчеството на Джордан Пил са неизбежни, но изглежда от студиото приемат този факт като предимство представяйки филма като тазгодишния отговор на „Бягай!“.

Представяме ви официалният синопсис на филма, както и първият му плакат.

Tyrel“ проследява Тайлър, който придружава приятеля си на екскурзия до планините за да отпразнуват рожденният му ден, заедно с още хора които не познава. Веднага щом пристигат стават ясни две неща, че той е единственият чернокож в компанията и че ще бъде уикенд придружен с много алкохол. Въпреки че Тайлър е приветстван добре, той се чувства не на място. Комбинацията между тестостерон и алкохол започва бавно да излиза извън контрол и екскурзията на Тайлър се превръща в кошмар.

плакат

Режисьор и сценарист на „Tyrel“ е Себастиан Силва („Old Cats“, „Magic Magic“). В ролите освен Джейсън Мичъл влизат още Кристофър Абърт, Майкъл Сера, Кейлъб Лондри Джоунс, Ан Дауд, Майкъл Зиган  и др.

Премиерата на филма е на 5 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *