Някои новини като ги видим и моментално си казваме „Това не е добра идея”, и колкото и после да се опитваме да опитваме да намерим позитивната страна на нещата, накрая пак се стига до същия извод. Сега ще ви дадем един пример за такава новина. Дейвид Ейър преговаря с Warner Bros. да направи „модернизиран римейк” на класическия „Мръсната дузина“ („The Dirty Dozen”) от 1967г. със Саймън Кимбърг като продуцент. Дори само изречението има невероятната способност да стартира от кофти положение и да става все по-зле.

Откъде въобще да започнем с причините си за скептицизъм? Оригиналният “The Dirty Dozen” е супер забавен филм, в който група военни престъпници и отрепки са вкарани в тренировъчен лагер и обучени да бъдат таен отряд, който ще ходи тайно да избива висшестоящите нацистки офицери във френски замък. Мисията е толкова сложна и с малко вероятност за успех, че е предложена само на престъпниците, с предложението да им се намали присъдата –никой друг няма да я приеме, защото е самоубийствена. Схванахте ли? Филмът е просто оригиналния „Отряд самоубийци” – всички знаем как му се получиха нещата на Ейър там.

мръсната дозина

Да не говорим, че в “The Dirty Dozen” участва абсолютно ненадминат актьорски състав, включващ Ърнест Борнайн, Доналд Съдърланд, Чарлс Бронсън, Джим Касаветес и Тери Савалас – състав, който за да бъде събран днес на същото ниво, на този проект ще трябва бюджета да му е 300 милиона. Ейър се справи сравнително добре с режисирането на ансамбъл каст в “Ярост” – отново история за Втората световна, което щеше да ни даде някаква надежда, ако не беше частта с „модернизиран римейк”. Идеята била да се зареже историческия контекст и героите да се поставят в съвременна обстановка. Какво трябва да значи това, че някакви с татуировки на челата ще ходят да гърмят членове на Ислямска държава в пещера ли?

Саймън Кимбърг пък, който се гласи за продуцент, е в предните редици на “X-Men” поредицата от много години и успя да я зарине в земята по наистина впечатляващ начин. И докато неговите филми работят добре, когато са предвождани от силен режисьор (например “X-Men: First Class” на Матю Вон), Ейър за съжаление не е такъв режисьор в момента. Последният му филм беше “Bright”, а предстои да видим какво ще представлява “The Tax Collector”. Най-вече предстои да разберем колко трябва да се издъни някой, за да престанат да му се дават нови и нови огромни бюджети, които да съсипва по напълно очаквани начини, вместо да се прави път на нови таланти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Е точно те това си мислех, че не са правили. Римейк на мръсната дузина…..
    Все едно ми прочетоха мислите дееба….

    Един много бърз куиз.
    За междузвездни войни аз казвам 205 премиерен уикенд и 630 милиона общи. в световен мащаб 1,4 милиарда…