Обожаваме Алехандро Ходоровски и жадно поглъщаме всеки негов проект, независимо дали става дума за филм, книга, театър, комикси или дори езотерична лекция и психомагичен сеанс. И да, принципно не сме фенове на окултното и на алтернативни лечения на „психологически рани“, които владеят чилийския сюрреалист през последните десетилетия, но реално те винаги са били част от живота му и без тях  уникалните му филми не биха били същите. Запленени сме от начина, по който функционира съзнанието на този човек и от всевъзможните измерения на неповторимия му творчески (а и всякакъв друг) талант.

Последният филмов проект на 91-годишния Алехандро Ходоровски е документалният „Psychomagic, a Healing Art“, изследващ неговата отдаденост на психомагията – специфичния процес за лекуване на страдания, който може да бъде извършван само от човек, занимавал се с изкуство. Официалният синопсис гласи: следствие на дългогодишно изучаване на философията, психологията, етнологията и световните религии, от Фройд, през Кабала до Гурджиев и всичко между тях, филмите на Ходоровски изследват индивидуалното търсене на изкупление и просветление и изправянето на протагониста пред странни и провокативни предизвикателства, които водят до личен катарзис.

Ако си казвате „какво, по дяволите“, значи не познавате Алехандро Ходоровски и творчеството му. Вижте трейлъра на „Psychomagic, a Healing Art“.

Очевидно филмът на първо място е за фенове на Ходоровски и на второ, за хора, които приемат подобен тип „лечения“. Дори и да не приемате подобни неща, не може да отречете, че видяното изглежда като откровение – и кинематографично, и всякакво друго. „Psychomagic, a Healing Art“ вече беше показан на няколко фестивала, но сега му предстои по-сериозно разпространение. На 7 август филмът ще дебютира в избрани киносалони и On Demand, а на 20 август ще се появи и на физически носител като част от страхотен (и абсолютно задължителен за феновете) „бокс сет“, включващ най-добрите му заглавия, реставрирани в 4K.

Вижте една презентация, а след нея ще откриете и постер на „Psychomagic, a Healing Art

jodorowsky-set pychomagic-a-healing-art-20200705

Режисьор, сценарист и изпълнител на главната роля в „Psychomagic, a Healing Art“ е  Алехандро Ходоровски („El topo”, „The Holy Mountain” и „Santa sangre”).

Премиерата на филма е на 7 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не трябва ли да е Psychomagic, а не Pychomagic, както навсякъде в новината сте го писали?