„Everything hurts”. Това споделя героинята на Чарлийз Терън в най-новия трейлър на фентъзи екшъна на Netflix and Skydance „The Old Guard“ и ние няма как да не се съгласим. Боли ни като чуваме подобни реплики, боли ни от подобни трейлъри, боли ни и като гледаме подобни филми. А тъкмо бяхме забравили предишната реклама и въобще че предстои подобна… болка.

Припомняме, че „The Old Guard“ е адаптация на едноименния комикс на Грег Рука и Леандро Фернандес и разказва за група, живеещи под прикритие наемници, които са неспособни да умрат и които от векове воюват в защита на смъртния свят. Когато те са вербувани за спешна мисия и невероятните им способности са разкрити, техният лидер Анди (Чарлийз Терън) и най-новият член на групата Ники (Кики Лейн) трябва да поведат екипа и да елиминират заплахата на тези, които искат на всяка цена да копират и монетизират силите им. Да живееш вечно е много по-трудно, отколкото изглежда…

Сигурни сме. Вижте новия трейлър.

Добре, може и да преувеличаваме леко като казваме, че видяното причинява болка, но със сигурност не сме очаровани нито от идеята, нито от изпълнението. Оставаме с впечатление за нископрофилен телевизионен проект за тийнейджъри и домакини и присъствието на актьори от калибъра на Чарлийз Терън ни озадачава, особено като се има предвид, че е и един от продуцентите. Не че тя не се е появявала и в други брадви или евтинии като „Бързи и яростни“ или „Æon Flux”, просто „The Old Guard“ ни стои на друга плоскост. Но хей, сметки трябва да се плащат, а и платформите трябва да трупат „оригинално“ съдържание.

Между другото, залагаме, че „Infinite“ на Антоан Фукуа, в който се разказва за група хора, които си спомнят всичко от поредицата си предишни животи и са преследвани от правителството (или няк‘ва организация, whatever), ще е също толкова глупав, но ще изглежда в пъти по-добре – като кино, а не евтин фентъзи сериал.

Режисьор на „The Old Guard“ е Джина Принс-Байтиууд („Beyond the Lights“, „Love & Basketball“), а сценарият е на Грег Рука, който (заедно с Леандро Фернандес) е създател на оригиналния комикс. В ролите са Чарлийз Терън, Кики Лейн, Матиас Схонартс, Чиуетел Еджиофор, Лука Маринели, Мерван Кензари, Нари Мелинг и др.

Премиерата е на 10 юли в платформата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *