Все повече започваме да харесваме пътя, по който изглежда, че са тръгнали Universal с новата итерация на вселената на известните им чудовища. Както вероятно знаете, предишният им опит („Dark Universe”) се провали грандиозно, но страхотният успех (и финансов, и сред критиката) на „Невидимия” затвърди новия план за действие на студиото – да се фокусира върху интересни режисьори и сценаристи, които ще поемат по-нестандартен подход към класическите чудовища и ще ги доведат до екрана за съвременната публика с филми, които си струват сами по себе си, а не просто като част от поредица. Фенове сме на „Невидимия“ и на досега обявените планове за други проекти от същия тип (например подготвяния „Дракула“ на Карин Кусама), затова и много се радваме, че новините продължават да следват същата обещаваща посока.

Новото попълнение във „вселената“ се очаква да бъде „Wolfman” с Райън Гослинг. Филмът е описван като поставен в съвременния свят и наподобяващ тона и атмосферата на „Лешояда” с Джейк Джиленхол. Прочитайки това, моментално сме развълнувани, защото смятаме, че „Лешояда” е един от най-добрите и криминално недооценени филми за последните 10-ина години. Ако въобще „Wolfman” може да се доближи до атмосферата и качеството на филма на Дан Гилрой, със сигурност ще си струва гледането.

Историята ще се фокусира върху водещ на новините, който е инфектиран и започва трансформацията си, може би дори пред камерите. Сценарият е базиран на идея на самия Гослинг, който дори е обмислял да режисира филма, но тези планове се променят. В момента все още не е нает режисьор, но на този етап изглежда, че Кори Финли ще бъде най-вероятният избор. Финли е автор на „Thoroughbreds” и „Bad Education” – два нискобюджетни, но много добре приети от критиката филми, така че имаме надежди, че ще бъде добър вариант да се включи към развиващата се вселена на Universal.

Колкото до самия Райън Гослинг, въпреки че смятаме, че от „Drive” насам играе практически един и същ герой, който все мълчаливо страда на екрана, той ни е показал достатъчно актьорски способности и все още имаме желание да го гледаме. Без съмнение е добър в мълчаливото страдане, а все си мислим, че може и да се върне към по-разнообразните роли, каквито имаше преди години.

Във всеки случай, дори и Гослинг отново да играе общо взето същия персонаж, наистина цялостната посока, в която Universal в момента се опитват да поемат, ни е страшно интересна, така че със сигурност ще искаме да видим „Wolfman”. Фактът, че той ще бъде поверен в ръцете на млад и талантлив режисьор като Кори Финли и написан от Ребека Анджелу и Лорен Шукър Блум, които до сега са писали за “Orange is the New Black”, ни кара да се интересуваме живо от предстоящия филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Uzumaki, why do you need to act like a bully ?
   What kind of person does that ?

  2. You are doing exactly the same thing ….It’s kind of become a way of life for you …

  3. kozunaki, get a grip, son. your intellectual prowess is deteriorating like a Soviet space program.

  4. Son, your ego is writing checks your body can’t cash.

  5. Живеем в дигитална ера. „Catch me if you can“ 2002 г. беше. Сега има LEGO, mister Pink.

 1. Има няколко неписани правила в operationkino:
  коментар на Milbo се игнорира, текст на Svetly се пропуска и на radi пост не се отговаря.

  1. Maska – you live in a sad world full of constraints, which you never question …

   Dredd – what is Operationkino ?

   If you know what it is – please tell me … I will be very curious to read (well, not that curious, but still….)

   And who the fuck are you to talk on behalf of so many other people ?…

 2. Аз очаквах коментари от рода, доколкото ви познавам : Дринов ще играе ,,Човекът Вълк“. Но нещо се бавите 🙂

  1. Ради, не съм обръщал внимание на коментарите, не те познавам – нямам идея за какво говорят тия горе…

   Общото правило е следното – и за секунда не взимай под внимание малоумен коментар на лична основа – такива просто изначално не трябва да има – its that simple ….

   Any self respecting publication will assume responsibility for the quality of its comments –
   it has been discovered many, many years ago how you do that ….

   Uzumaki, Maskata and Dreaddful can go to the website of any half decent fucking newspaper – and read the Comments Section Guidelines – they are very simple and universal …

 3. Дринов, този коментар е за теб –
  Това, което е написал Dreadful about Svetly is horrible on so many levels – I can think of at least seven ….
  Are you gonna sit on your ass ?