Deadline съобщават, че Бари Дженкинс („Moonlight”, „Ако Бийл стрийт можеше да говори”) e ангажиран да напише сценария на игрална адаптация на номинирания за „Оскар“ документален филм „Virunga“, която ще бъде продуцирана от Леонардо ДиКаприо и разпространена от Netflix.

Virunga“ следва рейнджъри от „Вирунга“ в Конго, които рискуват живота си за спасяването на най-стария националния парк в Африка и неговите застрашени от изчезване горили по време на набиращия сила кървав бунт на М23 през 2012. Филмът също така изследва и активностите на британската петролна компания Soco International на територията на парка, който е в списъка на ЮНЕСКО със световното културно и природно наследство в Африка.

Режисьор на „Virunga“ е британският документалист Орландо фон Айнсидел, който е и продуцент наравно с Джоана Натасегара – двамата са носители на „Оскар“ за късометражния им филм „The White Helmets“. Натасегара и Айнсидел ще се включат в продуцентския екип на игралната версия, предвождан от Леонардо ДиКаприо (който, между другото, е изпълнителен продуцент на „Virunga“) и партньорите му от Appian Way Дженифър Дейвисън и Филип Уотсън.

Дори и да не сте гледали „Virunga“, от кратката анотация по-горе би трябвало да сте придобили добра представа за естеството на историята и да видите потенциала ѝ за драматичен филм (още повече в сегашната турбулентна социална обстановка), особено след като начело на адаптацията застава творец като носителя на „Оскар“ Бари Дженкинс. Дали обаче той ще се ангажира и с режисурата не е ясно, защото програмата му е доста пълна.

В момента Дженкинс довършва работата си по всички епизоди на сериала „The Underground Railroad“, пише сценария за режисьорския дебют на номинираната за „Оскар“ операторка Рейчъл Морисън „Flint Strong“, а обмисля и вариант за spin-off филм за героинята Мънипени от поредицата за Джеймс Бонд. Ще проследим каква ще е съдбата на „Virunga“ и ще отбележим всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *