Рейчъл Морисън

Първата жена, номинирана от Американската киноакадемия за „Оскар“ за операторско майсторство, е Рейчъл Морисън – за нейната работа по „Mudbound“, а преди няколко дни Variety съобщи, че тя е готова да направи и решителната стъпка да влезе в ролята на режисьор. За неин дебют е избран проектът „Flint Strong”, а сценаристът на бъдещия филм съвсем не е случаен – Бари Дженкинс, добре познат с „Moonlight” и „Ако Бийл стрийт можеше да говори”.

В основата на историята е един документален филм от 2015 година, озаглавен „T-Rex”. Той разказва за 17-годишната Клариса Шийлдс, получила страховития прякор „T-Rex”, която мечтае да стане олимпийски шампион в бокса. За всички фенове на този спорт не е изненада, че Шийлдс печели два пъти златото – на Олимпийските игри през 2012 и 2016 година.

Морисън е известна с работата си по много интересни проекти, превърнали се във впечатляващи филми – фестивалните фаворити „Dope”, „Fruitvale Station”, както и небезизвестния (и омразен на нашия „операционен” екип) „Черната пантера”. Следващият филм, в който тя е майстор на светлините и кадрите, е „Against All Enemies” с Антъни Маки и Кристен Стюарт.

Рейчъл Морисън има опит като режисьор на телевизионни епизоди от поредици като „Hightown”, „American Crime” и „Quantico”, а с „Flint Strong” се надяваме да заяви позиции и в „голямото” кино. Освен негов сценарист, Дженкинс ще се включи и в продуцентския екип на филма. Все още няма премиерна дата, нито обявен актьорски екип за тази боксьорска история, но със сигурност ще следим за новини около този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *