Черната вдовица се завръща на екран този май за първото си (чакано с години от феновете) самостоятелно приключение, което ще сложи начало на новата, четвърта фаза от кино вселена на Marvel. Като важен филм за студиото, те залагат сериозно на рекламата (не че за останалите си филми не бълват на конвейер) и очаквано „Черната вдовица“ („Black Widow“) получава и Super Bowl спот, въпреки че съвсем наскоро се появиха специален трейлър и поглед зад кулисите, които също прилагаме в новината, тъй като по една или друга причина не сме ги отразили.

Черната вдовица“ разказва историята на Наташа Романоф и нейния труден път от опасен наемен убиец на КГБ, през агент на ЩИТ, до един от най-важните членове на Отмъстителите. Действието на филма се развива малко след събитията от „Първият отмъстител: Войната на героите“, когато Отмъстителите са разединени, а част от тях са в немилост, включително и Черната вдовица. Докато бяга от закона, Наташа Романоф, която може би за първи път в живота си е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, трябва да се изправи срещу демоните от мрачното си минало.

Super Bowl спот

Зад кадър:

Специален поглед:

Единственото, което си заслужава да отбележим, е появата на основния злодей Таскмастър. Но и той, както всичко останало в тези реклами (а и в първия трейлър също), изглежда генерично. Надяваме се в крайна сметка „Черната вдовица“ да има какво да предложи и да успее да влезе в графата с по-добрите солови филми на Marvel. Засега оставаме скептични, при все любовта на някои хора от екипа ни към героинята и нейната изпълнителка.

black_widow_ver3_xlg black_widow_ver4_xlg black_widow_ver5_xlg black_widow_ver6_xlg black_widow_ver7_xlg black_widow_ver8_xlg

Режисьор на „Черната вдовица“ („Black Widow“) е Кейт Шортланд („Lore“, „Berlin Syndrome“), по сценарий на Джак Шейфър („Мошенички от класа“) и Нед Бенсън („The Disappearance of Eleanor Rigby“). В главните роли са Скарлет Йохансон, Дейвид Харбър, Флорънс Пю, Рейчъл Вайс, Рей Уинстън, Мишел Лий, О. Т. Фегбенле и други.

Премиерата е 1 май 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

 1. Ужасна жена, ужасна героиня, най – ненужния марвелски филм, обаче ми се гледа…… харесва ми видяното в тези реклами

 2. От всички представени плакати към филма, най-ми допадна първия с това графично решение сякаш е рисунка от комикс…
  П.П. И не знам защо (сигурно щот’ съм си един разгонен пИрверзник 🙂 ) ама в първия момент прочетох заглавието на испански на същия тоя плакат като: “ VULVA Negra“ 🙂 …

 3. Преди 2-3 години си мислих, че такъв соло филм ще се провали. Но явно знаят как да го поднесат 🙂

 4. И айде, да поспамя още малко… Горната ми „зрителна измама“ 🙂 със заглавието ме подсети, че страшно ми се догледа филм на Марвел, в който главната героиня да е естествено не Черната вдовица, ами Черната п*тка 🙂 (черния цвят естествено не обозначава цвета на кожата и- ся, дан’ сме някакви расисти 🙂 -ами ще идва от цвета на черните латексови (ехааа!!!) дрешки, с които ще бъде маскирана кат’ една истинска комикс-героиня )… А пак супер силите, които ще притежава ще бъдат да всмуква с вулвата си всички лоши, мега злодеи (буквално- кат’ една „черна дупка“ 🙂 ) и да ги запраща в други измерения, където да не могат повече да праят разни лоши работи на горкото, беззащитно човечество 🙂 …

 5. Таскмастър ще обере точките! Въпросът е кой е под маската? 🙂

  1. Някой казват че ще е Hawkeye,но аз не вярвам да е той понеже би трябвало да е задържан още при семейството си.Нека видим филма пък ще се разбере кой е😀.

 6. Филмът изглежда уникално, ще бъде поредният Марвел филм с приход от над 1 милиард долара, Както Фейги казва във видеото, всички фенове искаха да видят този филм от години, а и нямаше как да дойде в по-добър момент – двете Оскар номинации на Йохансън, доказвайки че е най-добрата актриса сред всички Авенджъри. Скарлет Йохансон, Флорънс Пю и Рейчъл Вайс заедно в един филм е достатъчна причина да бъде сред събитията на 2020 година.

  1. Оо, 1 млрд. няма да достигне. Някъде около 850-900 млн. 🙂

  2. Няма как филмът да изглежда уникално, защото засега е пуснат само трейлър!
   А последният 30 секунден спот не предлага нищо по различно от трейлъра.
   Филмът едва ли ще премине 750 млн. долара в световния бокс офис. Но може и да бъркам и бокс офисът да е доста по-слаб.

  3. чуквам бас на бутилка бърбън, че ще мине 1 млрд$.
   Капитан Марвел го мина, та Вдовицата ли няма. Ще се впрегнат всички фемини глупави рекламни похвати и воала….

  4. Ситуацията ще е абсолютно същата като с Капитан Марвел – 1.1 може би 1.2 милиарда. Марвъл са си създали абонаментна база от потребители на големия екран, много преди да стигнат до малкия (т.е. Дисни+). Именно поради тази причина всеки техен бъдещ филм задължително ще изкарва над 850 милиона и в повечето случаи (да не кажа винаги) ще е над 1 милиард. Ама такива тъпи хейтърчета като Драго няма как да го разберат това и като не могат и да смятат, единственото, което им остава е да хейтват.

  5. Може и да изкара над милиард ако повечето фенове са загоряли , че от една година не са гледали филм на Марвел 🙂

 7. Riddick, лъжливите маркетингови трикове свършиха за този филм! Защото героинята е мъртва, а този филм се води прекуел! Така че могат единствено да го рекламират. Интересното е, че повечето спотове на предстоящи филми по време на ‎Super Bowl, са на филми, за които няма свръх очакване. А и като се има предвид сумата за подобен TВ спот, която може да достигне десетки милиони, то може да се каже, че компаниите, които рекламират тези филми са малко или много отчаяни.

  А при Капитан Марвел ситуацията беше съвсем различна. Това беше нов герой, който щеше да участва в Авенджъри 4, като и премиерата на първия беше месец и половина преди премиерата на втория. КапЕтана трябваше да е основен герой и да поведе Авенджърите в следващата фаза(4-та) на Марвел, както и да има доста повече екранно време в Авенджъри 4, но въпреки бокс офиса на филма(за който имаше определени обстоятелства, които съм написал по-горе) се оказа, че тази героиня е „понижена“ до статут на резерва в Авенджърите, както и във фаза 4-ри! И ако ги нямаше тези обстоятелства, които определено липсват за Черната вдовица, тогава КапЕтана сигурно няма да надхвърли боксофиса на Доктор Страйндж или Ант мен. Така че бокс офисът на BW, ако бъде в рамките или малко по-голям от на Доктор Стрейндж или Ант мен, ще бъде нормален за този филм.

  ПП Сигурен съм, че Марвел фенчетата ще го гледат. Колкото до всички останали…ами не е от задължителните за гледане на кино. А аз лично предпочитам за гледам Bloodshot на кино, отколкото BW. Лошото е, че едни 70% от потенциалните зрители на BW са на подобно на моето мнение.