Колкото и да беше неприятно за почитателите на Скот Дериксън, че режисьорът напусна (заради „творчески различия“) подготвяната втора част на хита „Доктор Стрейндж“, те би трябвало вече да са се примирили със ситуацията и с нетърпение да очакват следващия му филм. До скоро смятахме, че това ще е еретичната идея за продължение на „Лабиринт“, но сега разбираме, че е възможно да надделее (стискаме палци да е така) друг проект – адаптацията по хорър-разказа на Джо ХилThe Black Phone“.

Очаква се Скот Дериксън да влезе в ролята на режисьор, но и да напише сценария, заедно със своя сътрудник Кристофър Робърт Каргил. Ето как Каргил описва техния общ проект в Twitter :

Едно отвлечено дете. Зловещо подземие, със сериозна звукоизолация. Един древен телефон без жица. Когато падне нощта – телефонът зазвънява.

Ако ви звучи страховито и интригуващо, чудесно! Ние обаче не сме чели разказа на Джо Хил и ни се иска да знаем малко повече. Очевидно обаче, че на този етап това няма как да се случи, така че ще трябва да почакаме. Принципно сме фенове на творческия екип, така че ще следим развитието на проекта с любопитство.

И като казахме творческия екип, ясни са двама от актьорите, които ще се включат в „телефонния разговора“, така да се каже. Това са младите Мейсън Теймз („For All Mankind“) и Маделин МакГроу („Toy Story 4“). Знаем още, че Хил ще бъде един от изпълнителните продуценти на проекта, а Дериксън и Каргил ще продуцират, заедно с Джейсън Блум от компанията Blumhouse.

Скот Дериксън твърди, че „The Black Phone“ със сигурност ще бъде следващият му проект, като има сериозното желание да направи филма с ограничение „R“. Точно от каквото имаме нужда. Да видим! Както казахме, ще следим проекта с любопитство и сме в очакване на новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *