spiral-from-the-book-of-saw-i2-20200206

Съвсем наскоро ви съобщихме, че най-успешната хорър поредица „Убийствен пъзел“ („Saw”) ще се завърне на големия екран с нов филм. По-интересното бе, че не кой да е, а самият Крис Рок е инициаторът на идеята за новата част и човекът, който е успял да убеди продуцентите в новата посока, в която поредицата може да се насочи. Половин година по-късно вече е налице първият официален трейлър на филма, чието заглавие е „„Спиралата: „Убийствен пъзел“ продължава” („Spiral: From The Book Of Saw“). Доста дълго и излишно, ако питате нас – можеше да го кръстят просто „Spiral”, но в крайна сметка, кой ни пита? Вижте за какво става въпрос.

Утрепете ни с камъни, но не можем дори за миг да приемем Крис Рок и Самюъл Л. Джаксън сериозно. Колкото и да ги обичаме заради хумора и цинизмите им, те просто ни вадят напълно от иначе на пръв поглед добре изглеждащия филм. Загатнати са няколко капани, мистериозен убиец с връзка към Пъзела, чиито жертви са само ченгета, и всичко това на фона на разпознаваемия класически скор на Чарли Клаузър.

Визуално всичко е на мястото си и личи, че Дарън Лин Бозман се опитва да залита в територията на „Седем“ на Дейвид Финчър, но както казахме – малкото диалог, който чухме в трейлъра, ни попречи да се потопим напълно в този свят. И все пак – не губим надежда, че може да се получи сносен филм и в крайна сметка да останем приятно изненадани.

spiral-from-the-book-of-saw-20200206

Припомняме, че Самюъл Л. Джаксън ще играе бащата на Крис Рок, който от своя страна ще се превъплъти в ролята на детектив, разследващ поредица от брутални убийства. Негов партньор ще е Уилям Шенк, чиято роля ще се изпълнява от Макс Минела („Социалната мрежа“), докато ролята на шефа на Рок ще бъде поверена на Марисол Николс („Ривърдейл“). Все още няма потвърждение дали Тобин Бел ще ни зарадва с присъствието си, но ако историята на франчайза ни е научила на едно нещо – то е, че тези филми не работят без участието му.

Режисьор на бъдещия филм отново ще е Дарън Лин Боусман („Убийствен пъзел 2, 3 и 4“), сценарият ще е дело на дуото Пийт Голдфингър и Джош Столбърг, които работеха по последната глава от поредицата, озаглавена „Пъзелът“ („Jigsaw“), а продуценти ще бъдат Марк Бърг, Орен Коулс, Крис Рок, Даниел Хефнър, Джеймс Уан и Лий Уанел.

Spiral: From The Book Of Saw“ ще излезе по кината на 15 май тази година, а ние ще продължаваме да ви държим в течение при излизането на нови трейлъри. В завършек ви предлагаме и първия официален постер към филма, който одобряваме напълно заради минималистичния, но ефектен подход.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *