Преди малко повече от две седмици легендарната Барбра Стрейзънд навърши 80 години и вече шесто десетилетие е на върха на музикалните класации с различни свои проекти. В интервюта беше споменала, че с напредването на възрастта би имала малко повече време, за обърне по-сериозно внимание на режисурата – тя обича да контролира всички аспекти на творческия процес и изпитва особено пристрастие към създаването на визуални разкази. Ала вместо да научим, че тази нейна идея ще се осъществи във връзка с подготвяния от Apple нов сериал – съвременна адаптация на „Принцът на приливите“ (честно да си признаем, очаквахме да са я поканили – и тя да е приела), в ролята на сценарист и изпълнителен продуцент там ще влезе Тейт Тейлър.

Романът на Пат Конрой от 1986 година е адаптиран за голям екран преди три десетилетия с Ник Нолти и Барбра Стрейзънд в главните роли, като актрисата е и режисьор на филма, номиниран за седем награди Оскар. Историята проследява един съсипан мъж, който пристига в Ню Йорк, за да се грижи за сестра си, направила опит за самоубийство. Той постепенно се сближава до такава степен с терапевта Сюзан Лоуенстийн, че успява да разкрие кошмарните травми, които са нанесли на него и сестра му техните родители и съвсем естествено започва една любовна история. По сценария на филма работят авторът на романа и Беки Джонстън, а след излизането му на екран боксофисът е забележителен за времето си и за подобна сериозна драма – 75 милиона долара само в САЩ, при бюджет от 30 милиона.

Очевидно 30 години по-късно Apple ще се опитат да повторят успеха на „Принцът на приливите“ („The Prince of Tides“), ала все още не са известни актьорите, на които ще бъдат поверени изключително трудните роли, пресъздадени впечатляващо от Нолти и Стрейзънд. Много харесваме „Южнячки“ на Тейлър, пък и той има опит както и в „голямото“ кино („Ma“, „Get on Up“, „Breaking News In Yuba County“), така и в телевизионните формати („Mrs. American Pie“, „Filthy Rich“) – така че искрено се надяваме да уцели правилния подход към историята и правилните актьори, които да му помогнат да я разкаже. В екипа на изпълнителните продуценти на подготвяния сериал са още Sony Pictures Television чрез Джон Норис (Wyolah Entertainment), както и Крейг Андерсън и Шарън Хол. Снимките трябва да започнат през лятото – с особен интерес ще следим за новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *