Време е за първи поглед към новия Батман. Изключително сме доволни, че той не идва под формата на някоя папарашка снимка на Робърт Патинсън от снимачната площадка на „The Batman“, а от самия режисьор на филма Мат Рийвс, който представи кратко видео – камера тест. И друг път сме казвали, че ужасно се радваме, когато официалният поглед към някой герой или филм идва първи и не проумяваме защо студиата продължават да крият подобни неща само за да ни разкажат целия филм в трейлъра.

Но както и да е. Въпросното видео, разпространено от Рийвс във vimeo, разкрива Черния рицар в (почти) целия му блясък – виждаме символа на нагръдника, маската и както я наричат в нета, „glass-cutting jaw“ на Патинсън. А като бонус пък можем да чуем и част от музиката на Майкъл Джакино.

Дори и това да не е финалният вариант на костюма, смятаме, че посоката, в която се цели Рийвс, е ясна и не е изненада, че „The Batman“ ще бъде по-„gritty” и „близък до реалността“, подобно на трилогията на Кристофър Нолан. Що се касае дали на нас ни харесва или не, нека кажем само „до тук добре“ и ще чакаме да видим още. За музиката обаче сме по-категорични – допада ни.

Овен Робърт Патинсън в иконичната роля на Батман, във филма ще видим Зоуи Кравиц като Селина Кайл – Жената Котка, Пол Дейно като Едуард Наштън (известен и като Нигма) – злодея The Riddler (Гатанката / Питанката), Джефри Райт като комисар Джеймс Гордън, Джон Туртуро като Кармайн Фалкон, Анди Съркис като Алфред Пениуърт, Питър Скарсгард като областния прокурор Гил Колсън, Джейми Лоусън като кандидат кмета Бела Реал, а Колин Фарел ще бъде Осуалд Кобълпот, познат като супер злодея Пингвина.

Режисьор на „The Batman“ е Мат Рийвс („Чудовищно”, „Let Me In”, „Зората на планетата на маймуните”), който е и сценарист заедно с Матсън Томлин („Solomon Grundy“, „Little Fish“).

Премиерата на „The Batman“ е насрочена за 25 юни 2021 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Oфффф, абе не знам, вече навсякъде се изкоментира приликата с Дердевъл, няма да задълбавам, ама някакси празна ми седи маската. Някакси по – твърда челюст, по – здравеняшка мутра си трябва за Батман. Ако ще го играе стар, уморен и изстрадал, то Патисън не е на нужните години. Иначе нищо против него като актьор, добър е, ама не ми е достатъчно суров за Батман, за Супермен, Фенер, Светкавица е ок.

 2. Трудно е да дадеш мнение от това кратко клипче – единственото, което се вижда е символа на гърдите и главата (донякъде). На мен ми изглежда, че Рийвс се е инспирирал от Arkham игрите, което е супер. Музиката на Джиачино е наркотик и съм сигурен, че ще изпъкне дори повече във филма.

  „The Batman“ ще бъде по-„gritty” и „близък до реалността“, подобно на трилогията на Кристофър Нолан“ – че то има ли досега версия на Батман, която не се доближава до реалнсотта? Всички превъплъщения и костюми са си 1:1 с нещо ,което можеш да видиш утре на някой Comic Con. Аман от изнасилването на думите „dark“, „gritty“ и „realistic“, които се лепват за всяко DC заглавие, но по-малко от половината заслужават подобни определения. Дано тук нещата наистина са такива де – Прилепът го заслужава 🙂

  1. Според мен най-доброто, относно Батман си остава филма на Зак Снайдър. Може би донякъде първата част от трилогияна на Нолан, но там оператора прецака нещата при заснемането на бойните сцени.

  2. Браво бе, хитрец! Просто никва разлика във версиите. Бъртън, Снайдър, Нолан… едни и същи са – все реални и могат да се видят на Комикон. И костюма на Клуни и той е „грити“, същият като горния. И после, кур за такива определения, ама тук пасвали. Просто си коментираме да се намираме на работа.

  3. Към Саймън. Ти явно имаш коментар само и единствено за костюма на Батман? Да сравняваш тези 3-ма режисьори е меко казано смешно.

 3. Екстра ми изглежда, музиката наистина е един път и прави цялото нещо адски вълнуващо.

 4. Това е добър пример за безмислена новина – иначе казано, новина в която няма никакъв смисъл.
  Защото не носи никаква информация….И понеже няма новина – с изсмукани от пръстите коментари за това нищо – се мултиплицира безмислието ….което е неизбежно.

  Ако някой е бил цяла седмица на работа – и няма време да проверява за филми, сериали и тийзър трейлъри указващи към костюма на незнам си коя порена реинкарнация на все същия комиксов герой (98.5% от народонаселеието) – обаче иска да седне и да гледа нещо сносно, нещо което да задържи вниманието му – къде в този сайт може един такъв човек да намери информация за – да кажем ‘филм на месеца’ – или ‘сериал на седмицата’ – или нещо подобно –
  Специално отделих 5 минути време – и понеже нали стрийминга бил все по-голяма част от живота ни – в 9 от първите 10 новини в секцията Сериали пише за некви трейлъри за неща, които предстоят – на 4-тата новина очите ти са кръстосани …Кой нормален човек може да го следи това ?

  Няма някакъв вид подсказване – като за по-широка, любопитна, да не кажа интелигентна публика – какво да отиде де гледа законно ей тази вечер – ‘неска – петък !
  Аз си намерих – на едно друго място – след 3 минути прекарани на това друго място – ама какво да правят другите, които не се сещат къде да погледнат – и са попаднали случайно тук – и търсят нещо за което да се захванат ?

  1. Милбо. За доста неща си прав. Но това не пречи да помислим за старите версии. Защо само най-новото и актуално е и най-важно? Не . Просто казвам, че има стар филм, отпреди 4 години, който е най-реалистик, спрямо всички останали вариации.

  2. “Филм на месеца” и “Сериал на месеца” са търсени от всеки интелигентен човек, абсолютно потвърждавам. Дори бих посъветвал Операцията към подобни секции да дава и директно препратки към “Книга на десетилетието” и “Ресторант на годината”. Работя от понеделник до неделя, нямам време да следя всякакви тъпотии и измислени новини в сайт за кино – искам като вляза тук директно да мога да си цъкна секция “Интелигентен”, избирам месец и дата и да си ми пише – гледай това, чети това и яж там.

  3. Няма пък да слагам линкове и т.н. към арт кино седмичници и т.н. на други езици – в които хората, които се занимават със съответното кино или мрежа кина или сайтове за кино – всяка седмица застават със своята лична препоръка – какво и защо да гледат хората…С няколко думи на прост език в най-добрия смисъл на думата …В хронологичен ред – така, че като му остане време на човек месец октомври – да види кой кво е казал за месец август, че става …

   Това е позиция – и тя по никакъв начин няма да направи никого по-малко интелигентен – защото всеки пак има избор … и малко повече информация….
   Едното не противоречи на второто и то не противоречи на третото – всичките могат да си вървят ръка за ръка …
   В типично български стил – ние се гнусим от собственото си произведение …
   Гнус ни е да се погледнем в огледалото –
   Кой има отговорност за ужаса на коментарите на този сайт – ако не самите ние ?

  1. …& на Патмобила се появиха снимки.
   :Доста ще е трудно да не изтича инфо
   и/или е предумишлено за корекции?!

 5. Патисън винаги ми е приличал на гей, или на някакъв тинейджърски идол. Има същото мъжкарско излъчване колкото един Джъстин Бийбър. Евала на този/тази, която е правил каста за филма.