Рийз Уидърспун обича да е заета. От години продуцентската ѝ компания Hello Sunshine работи на пълни обороти и стои зад суперуспешни проекти като „Не казвай сбогом“ („Gone Girl”), „Wild“ и „Големите малки лъжи“ („Big Little Lies“). В момента прави много силна роля в сериала на AppleTV+ „Сутрешно шоу“ („The Morning Show“), с която си заслужи номинация за „Златен глобус“. Най-новият проект, в който е замесена както като актриса, така и като продуцент, е предстоящият сериал „Little Fires Everywhere“ на Hulu, базиран на едноименния бестселър от Селест Инг. В него звездата от „Професия блондинка“ си партнира със страхотната Кери Уошингтън – колаборация, за която двете казват, че са мечтали отдавна.

Уидърспун играе Елена Ричардсън – привидно съвършената майка в уважавано семейство от богато предградие. Уошингтън е в ролята на Миа Уорън – фотографка, която бяга от нещо или някого и живее в колата си заедно с дъщеря си Пърл (Лекси Ъндъруд). След като двете жени се сближават и Елена предлага работа на Миа като домашна помощница в красивата си къща, животите им се преплитат по начини, които водят до тайни, предателства, лъжи и емоционални експлозии. Вижте първия официален тийзър трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=zJc3yTOpNDA

Някой е подпалил огромната къща на Елена и горещият въпрос (see what we did there?) е кой. Всеки себеуважаващ се кинолюбител знае, че американската събърбия е развъдник на лицемерие, привилегированост, завист и какво ли още не и от видяното става ясно, че точно тези лоши неща в тази токсична среда ще бъдат в основата на повествованието. В кадрите има много от „Отчаяни съпруги“, филмите по книги на Том Перота и дори от „Големите малки лъжи“.

Честно казано не изглежда сякаш „Little Fires Everywhere“ ще се отличи категорично от изброените заглавия, но все пак това е едва първи тийзър и още съвсем не сме видели достатъчно, за да преценим. Ако е разгледана в дълбочина линията за расовата и класова диспропорционалност, загатната в трейлъра, може би сериалът наистина ще има какво да каже по наболели теми в американското общество.

Сценарият е на Лиз Тигелар („Life Unexpected“), а заедно с Уидърспун продуценти са още Уошингтън и Лин Шелтън („Humpday“). Определено изглежда, че това е важен проект и за двете актриси, което може само да ни радва, защото вероятността лимитираният сериал да е качествен е една идея по-голяма.

Премиерата на „Little Fires Everywhere“ ще бъде на 18 март 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *