netflix-ecran

Нашето съвремие, в което е трудно да задържим вниманието си върху нещо за повече от няколко минути, има един особен проблем – хиляди хора свикнаха да гледат филми, „превъртайки” на бърз ход видеото (когато го имат на разположение, както е във всички стрийминг-платформи), и дори прескачат цели епизоди от нечие започнато творение, защото нямат време/нерви/нагласата да го изгледат в неговата цялост. Има си причина историите да бъдат разказвани в тази продължителност, в която сценаристът и режисьорът са работили върху тях – независимо от това дали са боливудски мюзикъл или (също толкова дългия) най-новия филм на Мартин Скорсезе. Представяме си как американските киноакадемици ще изгледат всичките заглавия, за които им предстои да гласуват, след като вече е отменено дългогодишното правило филмите да се гледат в тяхната цялост, при това на голям екран…

В контекста на заявената от Netflix „загриженост” за състоянието и развитието на киноиндустрията, е меко казано странно да афишират данни, събрани за „най-гледаните заглавия” в тяхната мрежа, въз основа на един много подвеждащ критерий – „преброяване на абонатите, които са решили да изгледат две (?!) или повече минути от едно заглавие по време на първите 28 дни (като свободни ползватели) след присъединяването им към стрийминг-мрежата през 2019 година”. Което означава, че ако си пуснеш някой филм, и след втората-третата минута решиш, че историята не те интересува, въпреки всичко Netflix си го броят изгледан от твоя акаунт!

С пълното съзнание, че тези пояснения подкопават автентичността на списъците, които представяме тук, ще ви ги покажем – отговорността си е на могъщата стрийминг-компания, която не си е направила труда да разработят по-надежден метод за отчитане на интереса към творбите, които представя на публиката.

10-те най-„гледани” заглавия:
1) Murder Mystery
2) Stranger Things 3
3) 6 Underground 
4) The Incredibles 2 
5) The Irishman 
6) The Witcher 
7) Triple Frontier 
8) Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile 
9) The Umbrella Academy 
10) The Highwaymen

10-те най-популярни филма:
1) Murder Mystery 
2) 6 Underground 
3) The Incredibles 2
4) The Irishman
5) Triple Frontier 
6) Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile 
7) The Highwaymen 
8) Spider-Man: Into the Spider-Verse 
9) Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
10) Secret Obsession

10-те най-популярни сериала:
1) Stranger Things 3 
2) The Witcher 
3) The Umbrella Academy 
4) Dead to Me 
5) You Season 2
6) When They See Us 
7) Unbelievable 
8) Sex Education 
9) 13 Reasons Why Season 3
10) Raising Dion 

Нямаме какво да добавим, освен факта, че третият сезон на „Stranger Things” се появи в началото на юли, а „The Witcher” разпростря „магията” си на 20 декември, така че е съвсем нормално, като се има предвид времето, „Белият Вълк” на Кавил и компания да остане на почетното, второ място. И няма как да повярваме, че Дженифър Анистън и Адам Сандлър са „по-популярни” от Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Мартин Скорсезе накуп – no way!

Честити нови 2020!

Stranger-Things-Season-3-Netflix-2019

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Критериите са наистина неадекватни. Още повече като съм абсолютно сигурен, че нетфликс събират доста подробна информация кой какво гледа.
    На практика получаваме PR реклама с нищо не значеща информация.

  2. Murder Mystery иглежда доста смотано. Направо не мога да повярвам, че Uncut Gems e част от филмографията на Сандлър…