Ecstasy

Веднъж претърпяхме грандиозен провал в опит да прочетем „Трейнспотинг” в оригинал – после поразучихме как се четат диалектите, но вече беше късно и така и не успяхме да се преборим до край. Цялата история се случи в следствие на това, че преведените у нас романи на Ървин Уелш хич не ни грабнаха и не успяха да ни легнат на сърцето, което според нас можеше да се дължи само на едно нещо: превода – ‘щото бяхме твърдо убедени, че в оригинал Уелш трябва да е велик, тъй като филмът „Трейнспотинг” беше такъв. Нали схващате елементарната ни логика?

Но както и да е, причината, поради която казваме всичко това е, че все още не знаем дали Ървин Уелш ни кефи или не. И предвид факта, че скоро едва ли ще стигнем до негов роман, като едни модерни младежи ни остава да решим на базата на екранизациите му.

Проблемът е, че на този етап пак не можем да решим еднозначно, защото досега сме гледали само два филма по негови романи – „Трейнспотиг”, който е шибан шедьовър и „Есид Хаус” („Coco Fuckin’ Bryce!”), който обаче, ни остави равнодушни. Тоест, чакаме ново заглавие, което да наклони везните в една или друга посока. Е, това заглавие се нарича „Ecstasy” („Екстази”) и след повече от десет години опити за филмиране, най-накрая можем да видим трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=XcKudmgNdoo

Определено няма да тръпнем в очакване. Не знаем за вас, но на нас ни изглежда като евтинийка. Разбира се, самият филм може да ни изненада приятно, но изпитваме леко съмнение по въпроса.
Режисьор на „Ecstasy” е Роб Хейдън, а премиерата е на 28 октомври 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. бхахах, чудесен шкотиш акцент!!!
    Че Трейнспотинг е един от най-великите романи, които съм чел, хахах. Кефи ме накрая как едни клиенти ядосаха една сервитьорка, тя беше в менструален цикъл и за да си отмъсти тя си избърса напоения тампон в яденето им, и така им го сервира :))) Йък, Уелш е Изрод от класа :)))

    кърти, кърти 🙂

  2. много закъсняха с екранизирането му, времената се смениха, екстазито вече не е интересно на дечурлигата. иначе книгата си беше силна, те са му горе-долу на едно ниво всичките:)

  3. @lammoth
    „Трейнспотинг“ е сила и в двата си варианта! 🙂

    @suicidal
    Ако са на едно ниво, може пък да се пробваме отново с нещо. 🙂