Когато се пошегувахме преди ден-два „не е ли време за трейлър?” на „Ghostbusters: Afterlife”, не знаехме, че Sony Pictures толкова скорострелно ще „отговорят” на желанието ни, но ето, че Джейсън Райтман се оказа готов с първия поглед към директното продължение на култовото преследване на неоторизирано пребиваващи ектоплазмени създания в нашето измерение.

Забавно и доста носталгично е (пре)включването на осемдесетарска вълна с изпращане на главните герои – младежите, наследници на Егон Спенглър, в затънтено градче в Оклахома, където ги очакват… изненадващи срещи с безплътни гости и открития на джаджи, за които не са подозираи – като истински капан за духове, например.

Ghostbusters: Afterlife” разказва нова история, в основата на която са известен брой стари познайници и сериозно количество удоволствие от завръщане в „гънките” на миналото. Сякаш именно него отмята героя на Фин Улфхард Тревър в старата плевня, за да открие култово возило – ЕКТО 1, което на всичкото отгоре има изстрелваща се навън седалка за стрелец, който с добър мерник и протонна раница може да стресне всеки нашественик.

Героинята на Кери Куун майката на двама тийнейджъри (Фийби, в чиято роля е Макена Грейс, поразително напомня дядо си Спенглър), с които е принудена да се премести в къща, наследена от баща си, когото не познава. Момичето е доста будно и обсебено от желание да се занимава с научни експерименти; момчето не й отстъпва по заряд за любознателност и поема по-силови задачи – като управлението на специалната кола. Старата ферма се оказва претъпкана с книги, странни технологии, устройство за „приемане на психокинетична енергия” и какво ли още не, пазят се и специалните костюми на оригиналните „Ловци на духове”. Учителят в лятното училище господин Грубърсън (Пол Ръд), който е бил дете по време нашествието на духове в прословутия „Manhattan Crossrip”, е готов да разкаже всичко и да „предаде щафетата” на младежи, които очевидно имат отношение към този свръхестествен проблем.

Съсценаристи на „Ghostbusters: Afterlife” са режисьорът Райтман и Гил Кенън („City of Ember”), продуцент е Айвън Райтман, а изпълнителни продуценти на авантюрата са Дан Акройд, Кенън, Майкъл Буг и Джейсън Блуменфелд. Според скромното ни мнение първият трейлър успешно пресъздава спомен за атмосферата на оригиналните два филма, отдава им почит и пренася новите поколения в нашата реалност, оцветена с яркото усещане за… свръхестествено присъствие. Поетата посока е правилна, дано творческият екип на филма да я запази докрай.

В очакване да видим Дан Акройд, Ърни Хъдсън и Сигорни Уивър отново в действие (има такова обещание), оставаме в очакване на още рекламни ъпдейти, преди премиерата на „Ghostbusters: Afterlife” на 10 юли 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Дано не е твърде вдетинен, че от трейлъра се усеща подобна посока в сюжета. Не ща пак разни хлапета да спасяват света.

  1. Абсолютно. И на мен това ми направи впечатление още когато излязоха повече подробности за сюжета. Май точно това ще ни „сервират“- детско филмче, ама от най-блудкавите, елементарни и инфантилни в най- противния смисъл на думата. Деца ще спасяват света на фона на глупави шегички и сценарий, който сякаш ще е написан от 10 годишни хлапета.И да, предишния „Ловци..“ си беше глупост (не че, си направих труда да го гледам, де)- четири женки спасяват света, а в новия „Ловци…“ четири (или по-малко) келеша ще спасяват света (отново глупост, която не бих си направил труда да гледам 🙂 ). Та, каква е разликата между двата филма 🙂 ?!

  2. Влиянието на Странжер Фингз е огромно… за добро или лошо 🙂

 2. “В очакване да видим Дан Акройд, Ърни Хъдсън и Сигорни Уивър отново в действие (има такова обещание), оставаме в очакване на още рекламни ъпдейти, преди премиерата на „Ghostbusters: Afterlife” на 10 юли 2020 година.“

  Да ви кажа, че и Бил Мъри е потвърден за завръщане!

 3. Just…please … make it stop!!!

  Наскоро си говорех с един приятел и си блъскахме главите в опит да открием отговор на въпроса: На кой му пука за тоя умрял франчайз и защо въобще се говори толкова за него??? Колко хора, с ръка на сърцето, си пускат старите филми веднъж в годината? Имам чувството, че всички са фенове на идеята зад филма, но никой не харесва самите филми толкова и цялата олелия около тоя вмирисан франчайз се върти около един стар шлагер (Who ya gonna call?) и визуалната концепция за чичета в евтини комбинезони с телевизори на гърба, които да гонят призраци.

  Опитаха reboot с женски каст – (шок и ужас) не им се получи. И понеже Stranger Things не спря да reference-ва Ghost Busters, Джейсън Райтман се почувства длъжен да върне услугата и сега имаме втори reboot/sequel, който е с лапета през 80-те. Гениално … Прогнозирам по-добър бокс офис от предишния филм, но 40-55% в Доматите и несигурно бъдеще за франчайза.

  Някои заглавия просто трябва да си останат в миналото и да не бъдат пипани повече… (прясна справка: Dark Fate)