Не бихме се наели да тълкуваме защо е такава сериозна фиксацията на различни кинаджии в Щатите върху пребиваването на различни ектоплазмени феномени в отвъдния свят, но нашият екип споделя преобладаващото (и сред щатските журналисти) мнение, че женският рибут на „Ловци на духове” на Пол Фийг е недоразумение, затова и се работи по идеята да се върне „баланса във вселената” с нов филмов разказ в тона на традицията.

Знаем много подробности около „Ловци на духове 3” и вече сме споделяли, че Дан Акройд и Ърни Хъдсън ще се завърнат в директното продължение, подготвяно от Sony Pictures и Джейсън Райтман (синът на режисьора на оригиналните филми от 80-те Айвън Райтман) и ето, че научаваме и официалното заглавие на филма, който трябва да се появи догодина – „Ghostbusters: Afterlife”. Заедно с това получаваме и първи официални снимки.

ghostbusters-afterlife-mckenna-grace ghostbusters-afterlife-finn-wolfhard ghostbusters-afterlife-ecto-1

И както през януари започнахме с тийзър, дойде време през декември да научим какво да очакваме от подготвяната нова история. Според Vanity Fair героите на Кери Кун, Макена Грейс и Фин Улфхард са майка с двете й деца, обсебени от желание да се занимават с научни експерименти, които се преместват да живеят в къща, наследена от дядото на децата, когото майка им не познава. Действието се развива в малко градче в Оклахома, в стара ферма, пълна с купчини книги, странни технологии, устройство за „приемане на психокинетична енергия”, и именно там семейството открива връзката си с оригиналните „Ловци на духове”. Както казва режисьорът Райтман пред Vanity Fair:

Тревор и Фийби ще разберат кой е бил техния дядо и ще открият дали са готови да нарамят протонните раници. И макар самите те да не знаят какво точно може да се постигне със специалното въоръжение, учителят им в лятното училище господин Грубърсън (Пол Ръд), който е бил дете по време нашествието на духове в прословутия „Manhattan Crossrip”, е готов да им разкаже всичко и да „предаде щафетата” на деца, които имат специално отношение към този свръхестествен проблем…

плакат

Изпитваме особена носталгия към този франчайз и стискаме палци това директно продължение да се получи. Очакваната премиера на „Ghostbusters: Afterlife” е 10 юли 2020 година. Не е ли време за трейлър?…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *