Kill the Messenger

Един от големите правителствени скандали на 80-те – с парите от оръжията, продадени в Иран, се финансират бунтовните „контри” в Никарагуа. Които пък помагат на колумбийците да прекарват тонове кокаин в Съединените щати. ЦРУ официално знаят за „акциите” и заедно с други официални агенции спомагат за „предотвратяване” преследването на продавачите на дрога, за да могат „препраните” пари да попаднат в ръцете на хората, за които са предназначени.

Част от връзката между „контри”те, кокаина и ЦРУ е разкрита от журналиста, носител на Пулицър Гари Уеб, който пише за „San Jose Mercury News”. Публикациите му са широко критикувани в средата на 90-те години – и въпреки че фактите, изнесени от него, са потвърдени, историята му не е от най-щастливите – кариерата му, животът му и семейството му са застрашени от неговото разследване. Филмът „Kill the Messenger” и Джеръми Ренър в ролята на Уеб се опитват до известна степен да реабилитират миналото.

Историята определено е важна и интригуваща, но трейлърът е разочарование – не е това, което очаквахме, признаваме си го честно. Прекалено много ли са клишетата в жанра, в най-сигурните коловози ли искат да „возят” авторите на филма – не е ясно, но от тези кадри не ни се „подпалва” ентусиазъма, както си спомняме беше с „Дама, поп, асо, шпионин”. Не, че филмите имат нещо общо като сюжет – просто това беше първият (и най-ярък!) пример, който ни хрумна. Ще видим!

Режисьор е Майкъм Куеста („Dexter”, „Six Feet Under, „Homeland), а останалите роли са разпределени между Розмари де Уит, Рей Лиота, Тим Блейк Нелсън, Бари Пепър, Оливър Плат, Майкъл Шийн, Паз Вега, Анди Гарсия и др.

Премиерата на трилъра „Kill the Messenger” е на 10 октомври 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *