Една позакъсняла новина, до която чак сега стигаме, но спокойно може да я приемете като коледен подарък за феновете на Нийл Геймън – винаги отличният Саймън Пег подготвя мини-сериал по „Океанът в края на пътя“ („The Ocean at the End of the Lane“). Въпреки че много обичаме да го гледаме на екран, нямаме нищо против, че напоследък Пег отделя доста време за писане – фенове сме и на работата му като сценарист, въпреки един-два пропуска („Стар Трек: Отвъд“ например). А комбинацията Пег и Геймън ни звучи доста обещаваща…

Разбира се, като толкова много проекти (част от тях по творчеството на Геймън) и този сериал не е никак сигурен и може да не види бял свят. Засега единствената информация, която знаем със сигурност, защото идва от самия Пег, е, че той работи по сценария заедно с още един човек, но нямаме представа кой. Планът е да се получи мини-сериал (така наречения „limited TV series“), но кога, за кой канал или платформа, колко епизода – всичко това засега е неясно.

За незапознатите, „Океанът в края на пътя“ разказва за мъж, който се завръща в родния си град и започва да си припомня странни събития от детството си. Следва комбинация от фентъзи, приказка и митология, която действително може да се превърне в отличен сериал.

Надяваме се „Океанът в края на пътя“ действително да се получи – интерес към екранизиране на Нийл Геймън има открай време, но напоследък има и доста успехи, като „Американски богове“, „Добри поличби“, а вероятно и предстоящия „Sandman“ на Netflix, който се очертава доста мащабен и със сигурност амбициозен. Дано да се намери кой да подкрепи и „Океанът в края на пътя“ и скоро да пишем още новини за него.

Разбира се, често не се случват нещата, както на нас ни се иска (спомняте ли си идеята Едгар Райт да режисира Джони Деп в „За щастие, млякото“?), но можем само да се надяваме и да следим развитието на „Океанът в края на пътя“, ако иматакова. Междувременно Саймън Пег работи с Ник Фрост по „Truth Seekers“ за Amazon, а отделно се надява да екранизира и „Technicolor Time Machine“ на Хари Харисън (отново като сериал). Сигурно е прекалено да се надяваме всичките му проекти да се получат, но защо не? Стискаме палци и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *