Едгар Райт, Джони Д

Едгар Райт, Джони Деп и Нийл Гейман – честно казано, не сме очаквали някога да пишем новина, в която да се споменават точно тези три имена, но сме приятно изненадани и се надяваме проектът действително да се осъществи. Става дума за подготвяната от Fox екранизация на „Fortunately, theMilk“ („За щастие, млякото“, издаден у нас от „Artline Studios“) на Нийл Гейман, която се очаква да е хибрид между игрален филм и анимация, но за съжаление, не е 100% сигурно, че ще види бял свят, защото закупуването на правата все още не е приключило успешно.

От друга страна, самият Геймън потвърди, че по проекта се работи, така че шансовете да го видим на екран не са никак малки. Още по-добре звучи идеята режисьор на филма да е любимият ни Едгар Райт, който – сигурни сме – може да направи нещо наистина специално с ужасно популярната детска книга на Гейман. Ако договорът се подпише от всички заинтересовани страни, Райт ще режисира сценарий на Брет МакКензи („Flight of the Conchords“, автор на дузина песни от „The Muppets“ и „Muppets Most Wanted“).

И ако всичко това не е достатъчно, най-известното име, което се споменава около „За щастие, млякото“, е Джони Деп, който се гласи от студиото за главната роля (и за продуцент). Уви, на този етап не разполагаме с подробности, като например доколко е сигурно участието му или как точно ще се вмести този проект в програмата му, но предполагаме, че се спряга за ролята на бащата.

Ако не сте запознати с историята и се чудите за кой баща става дума, „За щастие, млякото“ проследява безумните приключения (включващи извънземни, пирати, динозаври и пътуване във времето) на един баща, който трябва да купи мляко за закуска. Ако искате да научите повече, прочетете книгата, защото официалният синопсис не дава много подробна информация…

„Бях стигнал до края на дъската, изправен пред сигурна смърт, когато в рамото ми се удари въжена стълба и един дълбок, боботещ глас извика:

– Бързо! Качете се по въжената стълба!“

Открий точно колко странни стават нещата в тази адски забавна история за пътуване във времето и зърнена закуска, умело разказана от спечелилия медал „Нюбъри“ автор на бестселъри Нийл Геймън и илюстрирана от СкотиЯнг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Книгата е приятна, но продължавам да не съм кой знае какъв фен на Нийлчо. За сметка на това Едгар Райт рулз!