Никога не сме крили, че не сме сред най-големите фенове на Нийл Геймън, но дори и тези от нас, които го харесват най-малко, не отричат качествата на емблематичната му комиксова поредица „Sandman“ и биха се радвали да я видят реализирана на екран. Само че през последните няколко десетилетия, опити за адаптирането ѝ, така да се каже, все удряха на камък. Сега обаче в играта се намесват Netflix, а както знаем, при тях нещата се случват.

The Hollywood Reporter съобщават, че стийминг гигантът е откупил правата за превръщането на „Sandman“ в игрален сериал, като цената за това удоволствие е най-високата в историята на телевизионните сделки на Warner Bros. Сценарият на поредицата ще бъде написан от Алън Хайнбърг („Жената чудо“), който ще бъде и шоурънър, а създателят на комикса Нийл Геймън ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент, наравно с Дейвид Гойър. Засега няма информация кой ще изпълнява главната роля, но едва ли ще е някой от вече обсъжданите Джоузеф Гордън Левит, Том Хидълстън или Бенедикт Къмбърбач.

Припомняме, че „Sandman” се фокусира върху Морфей – безсмъртно същество, което контролира света на сънищата. Негови братя и сестри са същества, известни като Безкрайните – Смърт, Желание, Отчаяние, Лудост, Разрушение и Съдба. В хода на поредицата, съдържаща много от запазените марки на Геймън (антропоморфни персонификации на множество метафизични сили) Морфей, още известен като Сън, се научава, че понякога промяната е неизбежна.

Sandman” се издава от Vertigo от януари 1989 г. до март 1996 г. и съдържа общо 75 броя. Тя има сериозно влияние върху фентъзи жанра и комиксите в частност и е една от малкото поредици, които влизат в класацията на New York Times за бестселъри, наравно с „Maus“, „Watchmen“ и „The Dark Knight Returns“. Надяваме се този успех да се трансформира и в подготвяната адаптация. Този път нямаме съмнения, че ще се осъществи, но ще си запазим правото да сме скептични до последно за качествата ѝ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Защо трябва Гойър винаги да се меси в комиксови адаптации? Името му вече причинява повече притеснение отколкото ентусиазъм. И все пак – евала, че правят нещо с комикса. Чакам с интерес!

  2. Ако говорим за анимация, то аз гледам аниме. Не ме вълнуват западните такива. Но явно това е нещо добро, което съм пропуснал. Прийчър беше на моменти, но не грабна. Нещо липсваше. Сериал все пак.