новия папа - джон малкович и джуд лоу

The Vatican is in the midst of a crisis!

Вчера, точно месец преди премиерата, HBO представиха първия официален трейлър на „Новият папа“ („The New Pope”) – очакваното продължение (втори сезон) на прекрасния „Младият папа”, в който големият Паоло Сорентино и Джуд Лоу ни предложиха един изключително оригинален, силно стилизиран, едновременно мелодраматичен и забавен поглед към Ватикана и върховния суверенен понтифекс на Римокатолическата църква.

Вече сме виждали два чудесни тийзъра на „Новият папа“, но новият трейлър ни дава по-добър поглед върху ситуацията. А тя е следната: вследствие на внезапния си сърдечен удар папа Пий XIII (Джуд Лоу) лежи в кома, докато неговите последователи пламенно се молят за чудотворно възстановяване. Натискът от противниците на Пий принуждава държавния секретар кардинал Анджело Войело (Силвио Орландо) да направи прибързан ход и да доведе на власт нов папа (Джон Малкович). Когато Лени Белардо идва в съзнание с желание да си върне папската титла, сблъсъкът между двамата папи хвърля Църквата в още по-голям хаос.

https://www.youtube.com/watch?v=WRhZ0mIATrM

Изглежда ни прекрасно. Сорентино рядко греши (ако въобще) и нямаме съмнение, че и „Новият папа“ ще бъде отлично изживяване. Общението е, че сезонът няма да е толкова критика на една безнадеждно остаряла и корумпирана институция, колкото изследване (пречупено през призмата на прекалената набожност) на чисто човешки теми като смъртта, скръбта, самотата, страданието, алчността и секса. На линия сме.

Режисьор на „Новият папа“ („The New Pope”) е Паоло Сорентино, който е и сценарист наравно с Умберто Контарело и Стефано Бисис. В ролите освен Джуд Лоу, Джон Малкович и Силвио Орландо, влизат и Хавиер Камара, Сесил де Франс, Людивин Сание, Маурицио Ломбарди, Хенри Гудман, Улрих Томсен, Марк Иванир, Юлия Снигир, Масимо Гини и др. Като специални гости ще се появят Шарън Стоун и Мерилин Менсън.

Първите два епизода (от общо девет) ще са налични в HBO GO от 22:00 часа на 10 януари. Следващите епизоди ще дебютират по два всеки пореден петък, а телевизионното излъчване ще бъде всеки вторник от 21:00 часа, като премиерата е на 14 януари по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *