Споменавали сме, че сме големи фенове на антологиите, но напоследък се нароиха толкова много, че вече не се впускаме автоматично към някое заглавие (нито да го отразяваме, нито да го гледаме), дори и да принадлежи към любимите ни жанрове хорър и фантастика. Вместо това търсим проекти, които предлагат нещо по-специално (тема, идея, творчески състав…), което да отличава филма или сериала от общия поток, където тегнат посредственост и инерция.

Точно такъв проект е антологичната поредица „Calls“ на Apple TV+, с доста интересна форма, която дори и да не искате да окачествите като супер оригинална, поне не е експлоатирана до болка през последните години. А в добавка, начело на сериала застава Феде Алварес („Злите мъртви”, „Не дишай”) – жанров режисьор, когото харесваме, при все препъването му с „Момичето в паяжината“.

Calls“ е базиран на едноименната френска поредица на Тимъти Оше и е описван като „завладяващо ТВ изживяване, което използва звук и минимални абстрактни картини, за да разкаже девет кратки „bone-chilling“ истории“. Всеки епизод на този излизащ от жанровите предели трилър разказва мрачна мистерия, която се разкрива чрез поредица привидно обикновени телефонни разговори, които бързо се превръщат в сюрреалистични преживявания, когато героите се изправят пред все по-обезпокоителни обстоятелства.

Вижте трейлъра на „Calls“, който илюстрира каква ще е формата на сериала.

Хареса ни как е направен този трейлър и определено сме заинтригувани от „Calls“ – със сигурност ще му дадем шанс, когато дебютира. Щяхме да сме малко по-скептични, ако ставаше дума за стандартни епизоди от по 30-40 мин., но в случая говорим за 10-12 мин. максимум и според нас за това време формата няма да натежава, особено ако историите и цялостната „драматургия“ са на ниво. С удоволствие бихме видели и френския оригинал, стига да има субтитри, тъй като не сме на ти с езика.

Ето и на чии известни гласове ще разчита Феде Алварес за създаването на смразяващата тръпка: Педро Паскал, Ник Джонас, Арън Тейлър-Джонсън, Обри Плаза, Лили Колинс, Карън Гилън, Розарио Доусън, Марк Дуплас, Бен Шуорц, Дани Пуди, Пол Уолтър Хаузър, Джуди Грийър, Райли Кийо , Никълъс Браун, Кланси Браун, Джоуи Кинг, Дани Хюстън, Дженифър Тили, Стивън Ланг и др.

Премиерата на „Calls“ е на 19 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *