Когато за пръв път чухме за следващия проект на Джордж Милър, озаглавен „Three Thousand Years of Longing”, той все още дори нямаше разпространители. Много бързо обаче филмът е купен и вече има разпространители и бюджет, което съвсем не ни изненадва след гигантския успех, който Милър пося с „Пътят на яростта”. И докато самият той описва новия си филм като „Анти-Лудия Макс”, има много други причини, заради които да сме крайно любопитни.

Припомняме, че „Three Thousand Years of Longing” е с Тилда Суинтън и Идрис Елба в главните роли и е описван като „епичен романс”, но подробности около сюжета Милър отказва да дава и то много упорито. Вижте как описва филма в скорошно интервю:

Щастлив съм да говоря за новия филм много заобиколно, винаги съм си мислел, че ако говориш за филми, преди да ги приключиш, ги проклинаш. В крайна сметка, докато не е готов, не знаеш какъв е всъщност. Виждам заглавието като гатанка и като цяло се върти около двамата герои, но е и много по-сложен от това. Тилда и Идрис са в центъра на цялото нещо. Честно казано, дори не мога да реша какъв жанр е. И това е хубаво. Това, което мога да ви кажа, е, че не е следващият „Път на яростта”. Силно визуален филм е, но е почти обратното на „Лудия Макс” – почти всички сцени са интериор и има много разговори. Има екшън сцени, но те са между другото, предполагам, че може да се каже, че е анти-Лудия Макс.

Страшно много ни вълнува, че това е поредният проект, за който на Милър очевидно много му пука. Той се опитва да направи този филм вече в продължение на 15 години. И докато, разбира се, всички искаме да гледаме още „Пътят на яростта”, истината е, че когато той излезе, никой не очакваше, че ще бъде това, което се оказа. Именно тази изненада, която само такъв майстор като Милър може да поднесе, е едно от любимите ни неща в киното. Имаме огромни надежди и за това ново начинание. По всичко личи и че той е зарибил не само нас, но и главните си актьори, на които също имаме огромно доверие. Вижте как описва кастването им:

Изборът на актьорите тръгна от героите на страницата. Срещнах се и с двамата на различни събития и когато се заговорихме, и двамата просто си паснаха в ролите. Много бях щастлив, че бяха свободни и заинтересовани и откликнаха много добре на материала. Надявам се, че и за тях ще бъде нещо доста различно от всичко, което са правили досега. Знам, че съм доста енигматичен, но засега не искам да казвам повече за съдържанието на филма.

Така е, Джордж, енигматичен си, но ще ти го простим. Ако е вярно, че прави нещо различно с Тилда Суинтън и Идрис Елба, особено имайки се предвид те как си избират ролите – винаги страшно интересни и предизвикателни, нямаме търпение да видим крайния резултат.

Снимките на „Three Thousand Years of Longing” започват през март 2020 и ще се проведат в Австралия, Лондон и Истанбул. Премиерна дата все още няма, но ще следим новините внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Да престане да се занимава с глупости, а да почва следващите 3 филма за лудия….