След повсеместния критически и финансов успех на „Лудия Макс: Пътят на яростта”, очаквахме с нетърпение да разберем с какво ще се захване Джордж Милър сега. Продължения в поредицата за Макс и Фюриоса за момента ни се струват далечна възможност, имайки се предвид, че продукционната компания на Милър в момента се съди с Warner Bros. за неизплатени задължения, а да не говорим за прочутата вражда между Том Харди и Шарлийз Терън на снимачната площадка. Докато има обявени планове за втора поне и евентуални следващи части, за сега явно и самият Милър ги оставя на заден план и се насочва към следващия си проект.

А следващият му проект звучи крайно любопитно: Озаглавен Three Thousand Years of Longing”, филмът ще бъда „епична фентъзи любовна история”, чийто централен сюжет ще се върти около джин (като от „Аладин”, не джин с тоник). Разбираемо е, че всякакви детайли около сюжета в момента се пазят в строга тайна, тъй като тепърва предстои Милър да търси разпространители. Това, което знаем обаче е, че тонът ще бъде съвсем различен от „Лудия Макс”, но режисьорът отново ще заложи на много силен каст в централната двойка.

idris_elba_and_tilda_swinton-20181026

Тилда Суинтън и Идрис Елба са се присъединили към филма, което ни радва изключително много. Тилда Суинтън е може би една от най-добрите актриси, които имаме удоволствието да гледаме на екран в момента. Освен суровия й талант, тя непрестанно подбира ролите си да бъдат коя от коя по-откачени и интересни, без значение от големината и бюджета на филма. Нестихващото й артистично любопитство и разнообразие я правят една от любимите ни актриси в момента и не бихме я пропуснали в такъв високопрофилен проект. Идрис Елба също ни радва от години на екран – от „The Wire” до миналогодишния „Принцесата на покера”, присъствието и чарът му винаги са ни привличали и разбираме защо той е на устите на толкова хора, когато се повдигне вечната тема за Джеймс Бонд.

Определено ще следим внимателно развитието на този проект, който обаче едва ли ще се задейства много бързо. Ако всичко върви по план, снимките ще започнат в някакъв момент догодина. Имайки се предвид любовта на Джордж Милър към практическите ефекти и разбираемата нужда от всякакви визуални ефекти, предвид присъствието на джин във филма, едва ли ще видим какъвто и да било краен резултат в следващите 2-3 години. Въпреки това си обещаваме да дебнем като хищници за всякакъв тип развитие. Един от основните ни въпроси, преди началото на снимките дори, ще бъде този за бюджета, тъй като той ще ни подскаже какъв мащаб на филм можем да очакваме. Милър има огромно количество добра воля зад себе си в момента, след всичките пари и овации, че и Оскари, които „Пътят на яростта” донесе. Да видим как ще последва огромния успех.

Three Thousand Years of Longing” ще бъде режисиран от Джордж Милър по негов собствен сценарий и продуциран от режисьора, заедно с дългогодишния му колаборатор Дъг Мичъл.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *