Всички сме заедно. До самия край.” Но „край” не се вижда… Особено напоследък реалността на „Star Wars“-сагата (която някога беше наше най-любимо „убежище”, а сега не даваме и пет пари за нея) изглежда все по-разтеглива във всички време-пространствени измерения. Няма как да не ни е интересно докъде ще се прострат амбициите на Катлийн Кенеди и ще проследим ходовете й за осигуряване бъдещето на франчайза. С приближаване на премиерата на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” и края на 2019 все повече се говори за следващия филм от вселената на Star Wars, който по предварителни разчети би трябвало да се появи през 2022 година, но все още не е известно кой ще го прави. Ръководството на Lucasfilm и Disney твърдят, че ще изненадат феновете с новини в началото на новата 2020, а междувременно THR използва възможността да подсети, че договорът на кака Катлийн с Lucasfilm изтича след две години.

Вероятно е рано за официално становище дали ще решат да я оставят или ще й предоставят друга позиция в гигантската компания за правене на пари, но ако се разделят с нея, може би (наше лично мнение!) резултатите ще се подобрят. Всички са наясно, че до голяма степен тя е отговорна за непрестанната смяна на режисьори в последните години и – вследствие на това – за „недоносчетата”, които бълва Lucasfilm под шапката на Disney. Според THR е много вероятно Джон Фавро да бъде сред хората, които биха се ангажирали по-активно с бъдещето на „Star Wars“, още повече той в момента работи активно по „The Mandalorian” и де факто си минава своеобразен „изпитателен период” в Disney+. По подобни причини и режисьорът-продуцент на игралния сериал Дейв Филони би бил добро попълнение в ръководните творчески постове на Lucasfilm. Коментаторите добавят и още едно име – на 37-годишната Мишел Реджван, която в момента е продуцент на „Възходът на Скайуокър” и е старши вице-президент на Lucasfilm, като ресорът й е развитие и продуциране на игрални проекти, а Катлийн Кенеди ще направи всичко възможно да я задържи в ръководството.

мишел реджван и катлийн кенеди
Мишел Реджван и Катлийн Кенеди
джордж лукас и джон фавро
Джордж Лукас и Джон Фавро

Каквито и размествания да предстоят в бившата компания на Джордж Лукас, те са все още в бъдещето, а точно след месец е премиерата епизод IX – последния от първоначлно замислените три трилогии, посветени на Скайуокър. Тук личното ни безразличие въобще не може да е оправдание за липса на новинарски ъпдейти. За да сте наясно, че билетите са вече в продажба (и у нас – също!), предлагаме на вниманието ви нов кратичък спот, със стълпотворение от (почти) всички очаквани герои в него:

За най-върлите фенове не е изненада, защото сигурно вече са ги видели, но Entertainment Weekly са публикували няколко нови, ексклузивни снимки, които се отличават с впечатляващ колорит и контрастни детайли. Харесва ни безнадеждността в погледа на Кайло Рен, всичко останало изглежда като „напудрено” с Instagram-филтри:

EP9-103413_R EP9-096107_A EP9-213739_R EP9-219178_R EP9-039793_R EP9-FF-001220

И за да допълним ъпдейта с визуалните елементи, създадени да предизвикат публиката да види и тази част от приказката за семейство Скайуокър, предлагаме да видите и специалната поредица постери с героите от епизод IX. Сигурно е тенденциозно-носталгично, но опростеният дизайн ни напомни малките карти с образи от оригиналната трилогия, които си разменяхме като деца и правехме всякакви жертви, за да се докопаме до някоя картинка, която липсва в личната колекция. За финал ще откриете и плаката на Dolby Cinema.

star-wars-rise-of-skywalker-poster-kylo-ren star-wars-rise-of-skywalker-poster-lando star-wars-rise-of-skywalker-poster-poe star-wars-rise-of-skywalker-poster-rey star-wars-rise-of-skywalker-poster-chewbacca star-wars-rise-of-skywalker-poster-threepio star-wars-rise-of-skywalker-poster-bb-8 star-wars-rise-of-skywalker-poster-r2d2 star-wars-rise-of-skywalker-poster-dio star-wars-rise-of-skywalker-poster-finn star-wars-rise-of-skywalker-poster-zorri-bliss

плакат долби

Режисьор на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” („Star Wars: The Rise of Skywalker“) е Дж. Дж. Ейбрамс („Стар Трек“, „Супер 8“, „Силата се пробужда“), който е сценарист наравно с Крис Терио („Лигата на справедливостта“, „Арго“).

В ролите са Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Марк Хамил, Оскар Айзък, Лупита Нионг‘о, Донал Глийсън, Били Дий Уилямс, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били Лорд, Наоми Аки, Кери Ръсел, Ричард Е. Грант, Антъни Даниелс, Доминик Монахан, Мат Смит и покойната Кари Фишър, която ще бъде част от действието посредством инкорпориране на отпаднали сцени от предишните епизоди на „Междузвездни войни“.

Премиерата е на 20 декември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. MindiLorian е доста тъп до момента, даже мисля използвам доста меки думи! Сцената с язденето за пореден път дразни и изглежда зверски изкуствено!

    1. Аз Мандалориан го загледах с леко закъснение, и го бях натоварил с много очаквания, щото всеки го хвали…… ма и аз съм по-скоро разочарован, но му давам шанс

  2. Най после тая помия свършва (На мен The Mandalorian много повече ми харесва от помията която сътвориха като продължение на Star Wars )

  3. Кефи ме как всяка статия започва с премерен хейт към леля Катлийн 😀

    1. Кой ще е замести Фавро или Файги

    2. Ако трябва да избирам между двамата – бих заложил на Фавро. Файги си стои комфортно в Марвел-ленд и достатъчно ще намаже с продуцирането на един(?) Star Wars филм. Чудя се дали Джей Джей Абрамс няма да я замести обаче – много си го е харесала и той е фен на поредицата ,така че не бих се шашнал ако той е избранникът.

    3. …и не само „премерен хейт към леля Катлийн“!
      Готино е как Svetly декларира с нестихващ ентусиазъм безразличието си към „новите“ филми, да не би някой да си помисли, че се е размекнала и недай си Боже е харесала нещичко…😆
      Билетите за IMAX-а на „Стамболийски“ за Предпремиерата на еп.IX отдавна са заели своето място в Олтара на „Star Wars“ в дома ми и еуфорията вече обзема фенската ми Същност…
      От видяното дотук мога само да тръпна в очакване.
      Няма начин J.J.Abrams да се провали. „Силата се пробужда“ беше неочаквано добър за Истинските фенове, и съм убеден, че ще получим отговорите на всички въпроси, които мъчиха голяма част от добро- и зло-желателите на Сагата!
      След месец „Операционната“ ще е Арена на колосален сблъсък на гледни точки, невиждан досега тук!!! Аз лично очаквам и Специален Кънт по темата!!!😆

  4. Нещо ми прави впечатление, че Иън Макдайърмид никъде не го споменавате, че участва. Защо така…или не е толкова колоритен образ ли?

  5. Критики, критики. Излишни.
    Вълнуващо сътворение, оставащо най-великото за времето си и за в бъдеще във филмовата индустрия…

  6. “Критики, критики. Излишни.
    Вълнуващо сътворение, оставащо най-великото за времето си и за в бъдеще във филмовата индустрия…”

    Толкова беше вълнуващ Последните Джедаи, че накара върлите фенове на поредицата да се чудят какво са гледали!!!