Том Ханкс, капитан Ричард Филипс

Започва да ни писва от непрестанните проекти на Пол Грийнграс, които си остават точно това – проекти, които постоянно се заменят от следващия потенциален хит, без въобще да стигнат до снимки, камо ли до нас, верните фенове на режисьора. Но като такива сме длъжни да обявим абсолютно всеки слух и предположение и така поне няма да сме сами в мъката.

Пък и този слух, първо разпространен от Vulture, вече е потвърден от Deadline и шансовете изглеждат сериозни. Разбира се, така беше и с филма му за смъртта на Мартин Лутър Кинг, който беше позабавен заради проблеми с правата, както и с „Фантастично пътешествие”, а знаете какво стана с него… За „Клеопатра” въобще няма да си говорим, то кой ли не мина през него.

Новият проект все пак не звучи никак зле – екранизация по мемоарите на капитан Ричард Филипс, „A Captain’s Duty”, при това с участието на Том Ханкс. Филмът вероятно ще се казва „Maersk Alabama”, кръстен на кораба на Филипс, който през 2009 е отвлечен от сомалийски пирати и в последствие спасен от група американски военноморски сили (Морски тюлени по-конкретно), които убиват трима от пиратите. Като структура и теми леко напомня на „Полет 93”, а според нас това е не само един от най-добрите филми на Грийнграс, но и един от най-добрите филми на десетилетието.

Според Deadline „Sony” вече официално са предложили „Maersk Alabama” на Грийнграс и той е много близо до подписване на договора. Ще повярваме, чак когато го видим в програмата на кината, но ако трябва да сме честни, не ни вълнува какъв точно ще е следващият му филм, стига Грийнграс да се завърне зад камерата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *