B петък, по време на полет със самолет, актрисата Кари Фишър претърпя масивен сърдечен удар и в продължение на няколко дни лекарите се бореха за спасяването на живота й. Уви, днес битката беше загубена и любимата на три поколения Лея Органа ни напусна завинаги. В паметта ни ще остане, разбира се, най-вече с ролята си в космическата сага „Междузвездни войни“, където взе участие в повечето, излезли до момента епизоди, включително и в предстоящия осми, предвиден за края на следващата година. Създадената от Джордж Лукас поредица обаче далеч не е единственото, с което ще бъде запомнена – филмографията й включва „Хана и нейните сестри“ на Уди Алън, „Когато Хари срещна Сали“ на Роб Райнър, „Писък 3“ на Уес Крейвън, „Блус Брадърс“ на Джон Ландис и „Карта към звездите“ на Дейвид Кронънбърг.

Цял Холивуд сподели скръбта си в социалните мрежи – сред колегите й, които изразиха съболезнования, са Уилям Шатнър, Джо Мантеня, Упи Голдбърг, Лорън Холи и Стивън Фрай. Присъединяваме се към тях – онази далечна галактика вече никога няма да бъде същата…

Поклон!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Както казах мир на праха й.
    Между другото за огромно съжаление вчера също така на 96 години се е споминал и писателя Ричард Адамс, създателят на култовия Watership Down. Няма истински киноман, който да не знае какво е това. За разлика от кака Лея той поне си е поживял, наистина.
    Мир на праха му и на него.