Една интересна новина, свързана с предстоящия българо-британски филм „Доза щастие“ – бележещ пълнометражния режисьорски дебют на Яна Титова („88 MHz“), адаптация на истинската биографична история на журналиста Весела Тотева „Падение и спасение“.

В официално прессъобщение беше разпространена новината, че британската група Placebo е решила да подари на продукцията песента си „Protect Me From What I Want“. Причината – вокалът на групата Брайън Молко е бил силно пленен от историята и според него по този начин „филмът ще започне по още по-въздействащ начин“.

Чудите се, а как точно Молко попада на филма? Ето какво споделя Яна Титова:

Историята всъщност е доста интересна. Имаме международни продуценти, които се грижат за част от договорките за разпространение на „Доза щастие” извън България. Естествено, като част от процеса, трябваше да им представим какво сме направили. На една от прожекциите по случайност е попаднал и самият Брайън Молко, тъй като той е близък приятел на един от британските ни продуценти.

Точно така се случват нещата в киноиндустрията – случайно и с общи познати, макар че подобни благотворителни жестове са рядкост. Изненадан и впечатлен от жеста е и Алек Алексиев, който освен изпълнител на една от основните мъжки роли в „Доза щастие”, е и негов продуцент:

Бях изумен от това предложение, а впоследствие ме застигна и чувството на гордост. Успели сме да впечатлим толкова голямо име като Брайън Молко… Тайно се надяваме, че ще успее да пристигне за премиерата на филма в София. Водихме вече няколко разговора по темата в последния месец.

Стискаме палци „Доза щастие” да се е получил и тази песен наистина да допринесе за въздействието му, а не, така да се каже, да отиде зян, бъдейки единственото стойностно нещо във филма. Имаме вяра в творческия екип.

Режисьор и сценарист на „Доза щастие“ е Яна Титова, по биографичната книга на Весела Тотева „Падение и спасение“. В ролите са Валентина Каролева, Димитър Николов, Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Александър Алексиев, Асен Блатечки, Стефан Вълдобрев, Илка Зафирова, Стоян Дойчев, Цветан Алексиев, Лидия Инджова, Филип Аврамов и др.

Премиерата е на 5 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *