Нов ден, поредна новина за предстоящ лимитиран сериал. Какво отличава по-важните известия обаче в океана от съдържание, характерен за нашия век? Емблематична режисьорска фигура и главна роля, поверена на холивудски ветеран. Ето какво.

В предстоящия „Dopesick“ на Hulu са на лице и двата компонента, което означава, че внимателно ще следим развоя на събитията. Дори само името на Бари Левинсън („Рейнман”, „Слийпърс”, „Да разлаеш кучетата”, „Добро утро, Виетнам“), който ще режисира осемте серии, е достатъчна кукичка за всеки кино и телевизионен почитател. И даже да не сме най-фанатичните фенове на Майкъл Кийтън („Батман“, „Спотлайт“), не може да се отрече, че звездата от „Birdman“ често проявява актьорски качества, които заслужават внимание.

Dopesick“ ще изследва опиоидната криза в САЩ, започнала през 90-те години и определяна като най-смъртоносната епидемия в историята на страната (да, с оглед настоящата ситуация информацията може да се окаже остаряла). Проектът е базиран на едноименната книга от Бет Мейси – един от бестселърите на 2018 г. Майкъл Кийтън ще влезе в кожата на Сам Финикс – добър и състрадателен лекар, който обаче попада в сърцето на бушуващата криза заради връзките си с фармацевтични компании.

Шоурънър и сценарист е създателят на „Empire“ и носител на две награди „Еми“ Дани Стронг. Според него „Dopesick“ ще покаже как системата се е провалила, но хората заслужават да разбера, че все пак е имало и такива, които са се борили срещу това.

Още не са обявени повече подробности или премиерна дата, но ние продължаваме да следим развитието на тази обещаваща адаптация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Ако видя Кийтън на тази възраст в костюм на Прилепа ще изпусна пуканките от еуфория в киното 😀