Опитваме се да не забравяме, че лятото освен сезон на блокбастърите, напоследък е и сезон на забавни и откачени неща, които излизат в стрийминг платформите. Вярно, качеството на тези филми не е гарантирано, но то и на тези в кината не е, а стриймърите понякога ни предлагат неща, които никога няма да можем да видим на голям екран – дали заради прекомерни дози насилие, секс или просто защото за подобни филми се смята, че няма достатъчно публика. Във всеки случай, понякога тези платформи успяват да ни докарат наистина оригинални и забавни проекти и се надяваме филмът, за който ще говорим днес, да е един от тях.

Със страхотното заглавие They Cloned Tyrone, новият филм на Netflix се хвали с трима известни актьори в главните роли – Джон Бойега, Тейона Парис и неповторимия Джейми Фокс. Сценарият на филма освен това беше включен в Черния списък за 2019, а ние винаги внимаваме, когато подобни продукции излизат на бял свят.

Самата история ни забавлява дори само като завръзка, защото (като началото на лош виц) звучи така – мошеник, проститутка и сводник влизат в конспирация. По стечение на обстоятелствата тримата герои се натъкват на огромна конспирация, където някой отвлича и клонира случайни граждани от улицата, но също така контролира всички останали чрез съставки, поставени в храната, напитките и козметичните продукти, които всички ползват.

Не звучи особено забавно, нали? Вижте обаче трейлъра и специфичното чувство за хумор, което предполагаме, че ще бъде основният коз на филма:

Самият тон на този трейлър ни показва, че They Cloned Tyrone е дълбоко повлиян и иска да изкаже почит на класическите черни филми от т. нар. „Blaxploitation” ера от 70-те години. Тук обаче с повече пари и доза фантастика, вярваме, че филмът е не просто реверанс към тези години, но и нещо ново и оригинално. Хуморът определено ни привлича, а и самата мистерия със сигурност ще си струва разплитането. Пък и в крайна сметка, да видим Джейми Фокс в класическа „pimp” роля е нещо, което винаги ни е трябвало в живота.

They Cloned Tyrone е режисиран от Джул Тейлър, за когото това е режисьорски дебют. Тейлър е написал и сценария заедно с Тони Ретенмайер, с когото до момента са работили заедно по филми като Shooting Starts и Young. Wild. Free. В главните роли ще видим Джон Бойега, Тейона Парис, Джейми Фокс, Дейвид Алан Гриър, Дж. Алфонс Никълсън и Кийфър Съдърланд.

Филмът ще дебютира в Netflix на 21 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *