В името на миналото и стремежа към изчерпателност на информацията, дойде ред отново да обърнем внимание на „Star Wars“-новина. Тя е свързана с новия сериал, подготвян за Disney+ и посветен на събития, случили се преди един от любимите ни епизоди на междузвездната сага в последните 20-ина години – „Rogue One: История от Междузвездни войни”.

Миналата година стана ясно, че Диего Луна с удоволствие ще изиграе отново ролята на Касиан Андор в бъдещата поредица, а сега се оказа, че Lucasfilm са решили да поверят сериозна част от работата по нея на Тони Гилрой, който беше „привикан” в последния момент да „полира” част от проблемите, които според продуцентите притежаваше „Rogue One” (преди да се появи на екран). Variety информира всички заинтересовани, че Гилрой (сценарист и режисьор на „Майкъл Клейтън”, сценарист на поредицата, посветена на Джейсън Борн) ще напише „пилота” и ще се ангажира с режисурата на няколко епизода от сериала.

Диего Луна като Касиан Андор

Тони Гилрой получава предложението независимо (или може би точно поради тази причина?) от факта, че той декларира своята емоционална неангажираност към наследството на „Star Wars”. За шоурънър на поредицата е определен Стивън Шиф, като вероятно надеждите на госпожа Кенеди са епизодите да „стартират силно” с майсторската намеса на Гилрой. За момента се очаква жанрът да е шпионски трилър, а сюжетът вероятно ще представи израстването на Андор (Диего Луна) в йерархията на бунтовниците. Очаква се Алън Тюдик да повтори ролята си на робота K-2SO, партньор в премеждията на Касиан.

Макар за момента да няма фиксирана премиерна дата на бъдещата поредица, ако снимките започнат догодина, тя може и да се появи в мрежата на Disney+ по някое време през 2021. Много се надяваме да носи настроението и качествата на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, а ако вие сте забравили фенското ни ревю на този филм – предлагаме да си го припомните!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Добър избор. Имам предвид че Гилрой ще подходи различно. Рог уан беше доста качествен. С пъти по-добър от епизод 7 !
    Дано запазят тази атмосфера и визия.
    пп Като се замисля то всичко излезнало след Епизод 7 е по-добро. Дано Абрамс не се изшляка и този път.

  2. Тоя проект още на ниво пре-продукция предизвиква спазматични прозявки.