тейлър кич

Честно казано, когато Нийл Бломкамп обяви, че се оттегля от „Robocop Returns“, доста се нервирахме и хич не си дадохме зор да отразим новината. Просто след краха на „Пришълецът 5“ и привидните творчески (а вероятно и лични) лутания на южноафриканския режисьор, нямахме сили за още един, пореден проект, който не стига доникъде, още повече такъв, който ни се струваше доста интересен и обещаващ.

Както се казва обаче в един наш любим филм, „времето руши всичко“ и няколко месеца по-късно вече не ни пука особено и можем да се включим с новина за най-новия предстоящ проект на Бломкамп „Inferno“, който вече може и да се случи. Deadline съобщават, че в главната роля ще влезе Тейлър Кич, а снимките се очаква да започнат в началото на следващата година.

Inferno“ е описван като хорър-трилър, в който полицай (Кич) е извикан да разследва убийство в пустинята на Ню Мексико. Появата на ФБР обаче загатва, че зад привидно обикновеното убийство се крие нещо по-голямо – може би дори и с извънземен характер. Преследването на убиеца изправя полицая срещу хуманоиден звяр, който няма да се спре пред нищо, за да ликвидира единствения свидетел на престъплението.

Ето какво споделя Нийл Бломкамп:

Много съм развълнуван да застана зад камерата и да направя „Inferno“ заедно с AGC. Филмът е пълен с теми и концепции, които намирам за ужасно завладяващи. Щастлив съм, че ще го снимам.

Дежурни празни приказки, но това е нормално. Принципно историята звучи като „direct to video” филм, каквито дават в късните часове по кабеларките, но в ръцете на Нийл Бломкамп можем да получим нещо по-„upscale“. Даже виждаме потенциал „Inferno“ да е по-близо до страхотния „Сектор 9” (особено ако и тук има боди-хорър елементи), отколкото до принципно разочароващите „Елизиум” и „Чапи”.

Що се отнася до Тейлър Кич, той все така продължава да търси големия си кинохит – с главните си роли в продукции като „Джон Картър: Между два свята“ и „Бойни кораби” досега удря все на камък. Ако трябва да сме честни, Кич не ни е най-големият любимец, но знаем, че е способен и на добри изпълнения – вторият сезон на „Истински детектив“ и „Waco“ са доказателство за това, и се надяваме тук да успее да се впише подобаващо.

Както се казва, ще поживеем и ще видим. Нека първо да почнат снимките, че като нищо утре ще чуем как и този проект се е разпаднал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *