През изминалия уикенд се появи първият постер с пронизващия син поглед на Даниел Крейг, на когото така добре пасна през годините легендарния образ на Джеймс Бонд. Естествено, че този рекламен ход се предприема в специалния Бонд-ден, 5 октомври – това е датата на световната премиера на първия филм, посветен на прочутия шпионин – „Dr. No” през 1962 година. Повече от половин век по-късно предстои премиерата на 25-ия Бонд-филм, който през лятото най-сетне се сдоби със заглавие – „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”). Много е стилен мистър Крейг в смокинга, изпънат като струна, в очакване на новото предизвикателство.

смъртта може да почака - бг постер

Някак неусетно се изличи носталгията ни по версията на 007, която можеше да създаде Дани Бойл, особено след първия задкулисен поглед към снимачната площадка на „Смъртта може да почака ” и специфичния ямайски вайб. През отминаващата година се чуваха какви ли не слухове, включително и за безотговорен подход към снимачния график на режисьора Кари Фукунага (споменаваме го само заради простора на въображението на авторите на подобни „новини”!), но според нас най-важни са доказателствата, че работата по филма върви според очакванията – и вече настава време за тийзър-трейлър акценти. Вярно е, че до премиерата остава повече от половин година, но продуцентско-режисьорският екип може да се „смили” и да предложи на жадните фенове още нещо, освен първи постер…

Сценарият на „Смъртта може да почака ” е дело на Кари Фукунага, Скот Бърнс и Фийби Уолър-Бридж (те преправят сценария, първоначално написан от Джон Ходж и преработен от Нийл Първис и Робърт Уейд), режисьор е Фукунага, а ето какво гласи официалният синопсис:

Бонд не е в активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Но старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ има нужда от помощ. Мисията е да бъде спасен отвлечен учен, но тя се оказва много по-опасна от очакваното и отвежда Бонд по следите на загадъчен злодей, въоръжен с опасна нова технология.

Имаме обещание, че Рами Малек ще бъде основният злодей, като Кристоф Валц ще се завърне като Ернст Блофелд (за известна сигурност може би…). В актьорския екип ще участват отново Леа Сейду, Рейф Файнс, Бен Уишоу, Наоми Харис, Рори Киниър и Джефри Райткато колегата на Бонд от ЦРУ, а новите актьорски попълнения са Дали Бенсалах, Били Магнусен, Ана де Армас, Дейвид Денсик, Лашана Линч.

Премиерата на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) е 3 април 2020.

А ето как подобаващо може да се отпразнува деня на Джеймс Бонд с едно кратко напомняне на присъствието на Днаиел Крейг в легендарната поредица.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *