alexander-skarsgard-20190912

Братското съревнование е голяма работа. Когато малкият ти брат – сополанкото, когото си тормозил до вчера, изиграе ролята на иконичен злодей, ти не оставаш по-назад, а търсиш как да постигнеш същото. Разбира се, едва ли случаят е точно такъв, но ще си позволим да го погледнем от подобен ъгъл, тъй като дава допълнителен привкус (при това напълно възможен) на историята.

Както вероятно сте се досетили от заглавието, става дума за двама от членовете на семейство Скарсгард. След като по-малкият брат Бил влезе в кожата на зловещия Пениуайз в двете части на „То“, сега научаваме, че големият Александър Скарсгард ще се превъплъти в друг емблематичен злодей от творчеството на Стивън Кинг, а именно Човека в черно Рандал Флаг, в предстоящата сериализирана адаптация на „Сблъсък”.

Честно казано, Александър Скарсгард не се вписва в представите ни за Флаг, но принципно го харесваме и ни е интересно да видим какво ще предложи. Ако дори малко се доближи до нивото на брат си (когото може би гони), ние ще сме доволни. Пък едва ли ще е по-зле от Матю Маконъхи, който се пробва със същата роля в трагичния „Тъмната кула“. В този ред на мисли ни е любопитно да видим как ще се справи и Джаспър Паконен („BlacKkKlansman“) в предстоящия сериал по „Кулата“, ако въобще го бъде, разбира се.

В добавка към новината за Александър Скарсгард, който се присъединява към вече известните Джеймс Марсдън (Стю Редман), Амбър Хърд (Надин Крос), Одеса Йънг (Фран Голдсмит) и Хенри Зага (Ник Андрос), самият Стивън Кинг също разкри няколко допълнителни имена от кастинга. По време на представянето на най-новия му роман „The Institute“, по чиято екранизация вече се работи (по-малко от 24 часа след дебюта му в книжарниците), той съобщи, че ще видим Джован Адепо като Лари Ъндърууд, Оуен Тийг като Харолд Лодър, Брад Уилям Хинки като Том Кълън и Даниел Сунджата като Коб.

В „Сблъсък”, след авария в свръхсекретна военна лаборатория, светът е поразен от епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо. Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено. Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота. Две сили се борят за душите на оцелелите. Следвайки техния повик, хората ще се изправят пред поредния съкрушителен сблъсък.

Режисьор на „Сблъсък” е Джош Буун („The Fault in Our Stars“, „New Mutants“), който е и сценарист наравно с Бен Кавел. В сценарния екип влиза и самият Стивън Кинг, който ще напише последния епизод (според информацията в него ще се включва и оригинален материал, който не присъства в книгата). Бун и Кавел също така са и изпълнителни продуценти заедно с Рой Лий, Джими Милър и Ричард П. Рубинщайн. Продуценти са Нейт Лий, Джил Килингтън и Оуен Кинг.

Премиерата се очаква през 2020 по CBS All Access.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. О, нееее…. Добър актьор е Сашо, но това е тотален мисткаст..
    П.С. Само да не тръгнем по пътя на Тъмната кула…. напоследък все натам се върви. Не само с произведенията на Краля, а със всички жанрове….

  2. Хем пасва донякъде на образа, хем ми се искаше да изберат някой по-суров тип.