Почти не остана време до премиерата на „Тъмната кула”, а досега сме виждали само един пълен трейлър от филма, който, на всичкото отгоре, беше доста разочароващ. Разочароващо е и всичко останало, което сме виждали като реклами (три ТВ спота и поглед зад кулисите) и което се чува като (вътрешни) реакции към филма – слуховете са, че Sony са имали проблеми и не са били доволни от крайния резултат и затова са се забавили с рекламната кампания. Принципно пропускаме подобни, обикновено празни приказки покрай ушите си, но в случая (предвид кофти рекламите) няма как да не си помислим, че са верни.

Така стигаме до новия пълен трейлър, който според доста колеги е една идея по-добър от първия. За съжаление, ние не можем да кажем подобно нещо и за нас съмненията за предстоящ творчески, а вероятно и финансов провал продължават да тегнат над филма с пълна сила.

Тъжно ще е да видим толкова амбициозен проект (отговарящ на мащабите на монументалната поредица на Стивън Кинг ), какъвто беше „Тъмната кула” в началото, да се превърне в посредствен, малко по-скъпичък телевизионен филм отпреди своеобразната „Златна ера”, в която се намираме. А за съжаление, точно такова усещане носи и тази реклама. Дори фактът, че не става дума за директна екранизация на романите на Кинг, а за нейно продължение, няма да смекчи разочарованието ни.

В добавка вижте синопсис на филма и два „meh” плаката.

Джейк Чеймбърс (Том Тейлър) е 11-годишно, търсещо приключения момче, което открива следи за съществуването на друго измерение, наречено Средната земя. Следвайки мистерията, той е пренесен в Средната земя, където среща обитаващия граничната зона рицар (стрелец) Роланд Дисчейн (Идрис Елба), който е на мисия да открие Тъмна кула, издигаща се в Крайния свят и представляваща сърцето на целия свят, където се надява да достигне центъра на пространство-времето и да спаси от унищожение Средната земя. Но с множество чудовища и злия магьосник Уолтър Падик (Матю Маконъхи) по петите им, нетипичната двойка открива, че задачата може да е трудна за изпълнение.

dark_tower_ver6_xlg dark_tower_ver7_xlg

Режисьор на „Тъмната кула” е Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 4 август 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Един Нетфликс мини сериал щеше да свърши далеч по-добра работа и поне нямаше да е финансовия провал, който се очертава да е това.

    1. Ако заоре финансово силно се съмнявам някой да инвестира И в сериал…

  2. Съвсем очаквано ревютата са катастрофални, като гледам това ще е поредния масивен Sony провал… http://screenrant.com/dark-tower-early-reviews/comment-page-1/#comment-2289022

    Може и да изкара 20-на милиона тоя уикенд но ще се срине със сигурност бързо и в пламъци и даже едвам ще си избие малкия бюджет.