сам страйк и джаспър паконен
Джаспър Паконен и Сам Страйк

След многобройни опити години наред, екранизацията по „Тъмната кула“ („Dark Tower“) на Стивън Кинг най-накрая стигна екраните през 2017 и за наше най-голямо съжаление, ни разочарова повече, отколкото смятахме, че е възможно, изнерви феновете на Краля и не успя да впечатли нито критици, нито масовата публика. По принцип планът беше филмът на Николай Арсел (уви, опитите на Дж. Дж. Ейбрамс и Рон Хауърд не се получиха) с Идрис Елба и Матю Маконъхи в главните роли да е само началото на сагата и да има още поне два филма и два сезона на телевизионен сериал помежду им.

Честно казано, очаквахме, че след провала на филма всякакви бъдещи планове са изоставени, но миналата седмица с изненада научихме, че все още се готви сериал „Тъмната кула“. Но явно идеята на Amazon е да направят рибуут и да започнат всичко отначало, при това с нови актьори – очевидно оригиналният каст не беше особено успешен, а и предвид актьорите, които поемат щафетата, Елба и Маконъхи вероятно няма как да се впишат в бюджета на сериала. На този етап ние също не бихме вложили огромна сума – това не е „Властелинът на пръстените“, за който се очаква Amazon да похарчат около милиард долара.

Не искаме обаче да кажем нещо лошо за избраните актьори – първо, не сме особено запознати с досегашната им работа и второ, както вече споменахме, иначе чудесните актьори във филма определено бяха неподходящ избор. Да се надяваме, че новите Роланд и Мъжа в черно, макар и по-неизвестни, ще са по-яки в ролите си и това са Сам Страйк („Nightflyers“) и Джаспър Паконен („BlacKkKlansman“). Идеята е сериалът да е „origin story“ и да разкаже как Роланд за първи път става стрелец и се сблъсква със злодея, познат като Мъжа в черно.

Да не забравяме все пак, че засега не се чува нищо за „straight to series“ поръчка – доколкото разбираме, дали действително ще има сериал „Тъмната кула“ зависи от това как се получи пилотът. Ако е на прилично ниво, Amazon ще продължат напред с „по-вярната“ с оригинала екранизация и Глен Мазара („The Walking Dead“) ще е изпълнителен продуцент и шоурънър. Засега не се знае кога ще се снима пилотът и кога евентуално може да видим сериала, но много скоро очакваме ъпдейт. Ако е нещо обнадеждаващо, следващия път може да не ни отнеме толкова време да го отразим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *