майкъл шанън

Джералд Хатън Бъс е американски бизнесмен, инвеститор, химик и филантроп, който е бил собственик на прочутия професионален баскетболен отбор в NBA „Lakers”-Лос Анджелис, но си отива от този свят на 80 години през 2013 и след неговата смърт собствеността е предадена на наследниците му – трима синове и три дъщери, чиито имена всички започват с неговата буква J. НВО имат идея да реализират поредица, посветена на живота на Джери Бъс – предприемач и милионер, чиито успехи само са провокирали все по-сериозно склонността му да взема рискови решения. Адам Маккей ще реализира пилотния епизод, а наскоро стана известно, че главната роля е поверена на двукратно номинирания за „Оскар” наш любимец Майкъл Шанън.

Все още неозаглавената поредица на НВО стъпва върху документалната книга на Джеф Пърлман „Showtime”, в която са систематизирани подробности от личния и професионалния живот на хората от отбора в ерата на Showtime – един екип, който се превръща в емблема на времето си, на терена и извън играта. Ясно е, че няма достатъчно утвърдени холивудски звезди, които и да са достатъчно високи, за да влязат в ролите на Маджик Джонсън, Карим Абдул-Джабар и Джеймс Уърти, например, затова продуцентите вероятно ще трябва да кастват или новаци, или по-ниски актьори, или пенсионирани играчи от NBA.

Адам Маккей ще режисира пилотния епизод и ще бъде изпълнителен продуцент на поредицата, заедно с Кевин Месик, Макс Боренстийн и Джим Хеч (които ще бъдат също и съ-сценаристи). В ексипа на изпълнителните продуценти са още Джейсън Шуман, Скот Стивънс и Родни Барнс. Снимките на пилотния епизод трябва да започнат през септември и все още предстои да бъде проведен основният кастинг, като трябва да се отбележи, че Маккей вече си е избрал Джейсън Кларк за ролята на един от прочутите играчи на „Lakers” – Джери Уест. Името на поредицата очевидно не може да бъде „Showtime”, тъй като така се казва и една от мрежите, които смятат НВО за свой основен съперник (за вниманието на зрителите).

Всичко това звучи много интересно и обнадеждаващо, защото сме сигурни в прецизността на НВО към поредиците, в които влагат продуцентските си усилия. Бъдете сигурни, че и заради Майкъл Шанън ще следим развитието на проекта – и ще ви информираме своевременно за избора на актьори в ролите на легендарните баскетболисти от близкото минало.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *