томас винтерберг и мадс микелсен
Томас Винтерберг и Мадс Микелсен

Чудесна новина за всички почитатели на наистина доброто кино. Screen Daily съобщават, че след като ни поразочарова с неособено качествения „Курск“, за следващия си проект любимият ни режисьор и сценарист Томас Винтерберг отново ще си партнира с Тобиас Линдхолм, с който са работили по „Submarino“, „Комуната“ и разбира се, „Ловът“ – един от най-добрите и ужасни (в смисъл тежък – който те хваща за гърлото и не пуска дълго време) филми, които сме гледали.

Новият им проект е озаглавен „Druk“ и ще разкаже историята на група учители, които решават да експериментират с идеята да бъдат постоянно пияни по време на работната седмица. Не задължително мъртвопияни, а леко подпийнали, което на теория ще им помогне денят им да мине по-добре. Разбира се, както може да се очаква, експериментът има драстичен ефект върху някои от учителите.

И ако всичко това не е достатъчно, за да ви развълнува, прибавяме и „черешката“, че една от главните роли в „Druk“ ще се изпълнява от не по-малко любимия ни Мадс Микелсен, който работи с Винтерберг и Линдхолм по вече споменатия „Ловът“. В новия филм компания на Микелсен ще правят още няколко стари познайници на Винтерберг – Магнус Миланг, Сузи Волд, Томас Бо Ларсен, Хелена Рейнгард Нойман и Ларс Ранте, както и Мария Боневи.

Друга добра новина е, че снимките на „Druk“, който е с бюджет около 5 млн. долара,  текат в момента (всъщност са започнали в началото на май, но след кратко прекъсване сега са възобновени и ще продължат до юли в Копенхаген и северната част на остров Шеланд в Дания, както и във Вестра Йоталанд, Швеция), което ще рече, че няма да ни се налага да чакаме чак толкова много, за да видим филма. И по-важното, няма да му треперим дали ще се осъществи, защото по-паметливите вероятно си спомнят, че Томас Винтерберг има идея за този проект още от 2013 г.

Ще очакваме първите рекламни материали с голям интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *